Cumartesi, Nisan 20, 2024

Hayaller Gerçek Oldu: Uçan Araba Skycar!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hemen hemen herkesin trafik durumlarında hayalini kurduğu uçan arabalar artık gerçek. Popular Mechanics’in 1991 Ocak ayında kapağına attığı “Herkes Skycar’ı Uçurabilir” başlığı herkesin kendi “uçan arabası” olabileceği ihtimalini ortaya atmıştı.

Moller International, eBay’ de M400 Skycar’ ı satışa sunduğunu açıklayarak, hayallerimizi gerçekleştirmiş oldu. Havacılık İdaresi tarafından uçuş izni verilmediği için Moller, satış şartının “uçamayacağı” olduğunu belirtti. Moller’ a göre, “Skycar, sabit kanatlı uçağın yüksek hızlı yeteneklerini bir helikopterin dikey kalkış ve iniş yetenekleriyle birleştiriyor. Kanallı fanları, maruz kalan rotor kanatlarının tehlikeleri ve döner kanatlı uçakların yüksek bakım masrafları olmaksızın kaldırmasını sağlıyor. Araç, aynı zamanda basit ve kullanımı kolay hale getirirken, uçağın istikrarını izlemek, kontrol etmek ve korumak için son teknoloji fly-by-wire bilgisayar teknolojisi kullanıyor” dedi.

sky400 1

Skycar araçları, 2,4 veya 6 kişilik seçeneklerle karşımıza çıkmakta. Bir otomobil gibi kısa mesafelerde düşük hıza seyahat etmek üzere tasarlanan Skycar ile uçmanın oldukça kolay olduğu belirtildi.

Skycar, gidip gelme zamanlarını kısaltmayı, yakıt kullanımını azaltmayı ve trafik sorununu çözmeyi planlıyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler