Salı, Nisan 23, 2024

Black Shark 5 Pro Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün gerçekleştirilen bir lansman etkinliğinde Black Shark 5 Pro resmi olarak tanıtıldı. Qualcomm’un amiral gemisi yonga setlerinden Snapdragon 8 Gen 1 tarafından güç alan akıllı telefon çipin soğuması için toplamda iki adet soğutma teknolojisi kullanıyor. Akıllı telefon 16GB’a kadar RAM ve 512GB depolama alanı sunuyor.

Black Shark 5 Pro , NVMe SSD ile UFS 3.1 depolama birimleri kullanıyor böylelikle 512GB’lık model 256+256GB olmak üzere ikili depolamaya sahip. DM Cache teknolojisini kullanan Black Shark, rastgele okuma ve yazma performansını önemli ölçüde iyileştirmeyi başarıyor.

LPDDR5 (6,400 Mbps) RAM ile gelen akıllı telefon daha hızlı depolamanın gerekli olduğu durumlarda bir RAM Disk oluşturmak için kullanılabiliyor.

Black Shark 5 Pro teknik özellikleri neler?

black shark 5 pro teknik özellik tablosu
Black Shark 5 Pro Tanıtıldı! 4

120W hızlı şarj desteğine sahip 4650 mAh kapasiteli bataryaya sahip olan Black Shark 5 Pro, yalnızca 15 dakika içerisinde yüzde 0 pil doluluk oranından yüzde 100 pil doluluk oranına çıkabiliyor. Batarya aynı zamanda sıcaklık kontrol moduna da sahip ve güce takılıyken oyun oynamak için pil atlama özelliğine de sahip.

Akıllı telefon 6.67 inç boyutunda AMOLED ekran ile geliyor. 10-bitlik panel, DCI-P3 renk gamı olan HDR10+ desteğine sahip. Biri önde ve biri arkada olmak üzere iki ortam ışığı sensörüyle gelen ekran, parlaklığın ortam koşullarına mükemmel şekilde uyacak şekilde ayarlanabilir.

144Hz yenileme hızı sunan ekran aynı zamanda birden fazla parmağı takip edebilen 720Hz dokunmatik örnekleme hızına da sahip. Oyunculara yönelik geliştirilen akıllı telefon mikro anahtar kullanan manyetik bir omuz düğmesi sunuyor.

Black Shark 5 Pro, 1.5 cc boşluklu iki adet simetrik hoparlöre sahip ve DxOMark tarafından yapılan testlerde 86 puan ile üst sırada yerini aldı. Dokunmatik geri bildirim için cihazın her bir köşesinde X eksenli lineer motor konumlandırılmış durumda.

Arka tarafta 1/1.52 inç sensörlü 108MP çözünürlüğünde ana kamera ve ayrıca 13MP çözünürlüğünde 120 derecelik ultra geniş açılı kamera, 5MP çözünürlüğünde telefoto makro lens yer alıyor.

Akıllı telefon 2 Nisan’dan itibaren 4200 Çin Yuanı fiyat etiketiyle satışa sunuluyor olacak. Şirket daha sonrasında akıllı telefonu küresel pazarlara sunuyor olacak. Black Shark 5 Pro’nun Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağını henüz bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler