Cuma, Mart 29, 2024

Broadcom, VMware’i 61 Milyar Dolara Satın Alacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD’li yazılım şirketlerinden Broadcom, bulut bilişim şirketi VMware’i nakit ve hisse senedi anlaşmaları ile 61 milyar dolara satın almayı kabul ettiğini resmi olarak duyurdu. Bu satın alma, Broadcom’un işini kurumsal yazılım endüstrisine doğru çeşitlendirmeye yönelik yaptığı en önemli değişimlerden biri oldu.

Satın alma anlaşmasına göre, VMware hissesi başına 142,50 Dolar ödeme yapılacak ve bu ödeme 22 Mayıs’ta bir anlaşma raporlarının kırılmaya başlamasından önceki son kapanıştaki hisse senedi fiyatına göre yüzde 49’luk bir prim anlamına geliyor. Ayrıca bu satın alma anlaşmasında Broadcom’un hisseleri yüzde 3 oranında, VMware’in ise yüzde 2 oranında artış gösterdi.

Henüz satın alma işlemi söz konusu değil!

Broadcom’un kabul ettiği bu satın alma anlaşması kapsamında şirket, VMware’e ait olan 8 milyar dolarlık net borcu da ödüyor olacak.

VMware, Broadcom’dan gelen satın alma teklifine talep gelmedi ve bu nedenle şirketin Broadcom ile yaptığı anlaşma uyarınca 40 gün boyunca diğer teklif sahiplerinden teklif istemesine izin verilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler