Salı, Nisan 23, 2024

Huawei ve Leica Ortaklığı Sona Erdi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün erken saatlerde ortaya çıkan bir habere göre Çin merkezli teknoloji üreticilerinden Huawei ile Almanya merkezli kamera lensi üreticisi Leica ile 2016 yılından bu yana kurulan ortaklık sona erdi. Leica ve Huawei arasındaki işbirliği 31 Mayıs itibariyle sona erecek ve Leica bir başka Çinli şirket olan Xiaomi ile yola devam edecek.

Huawei ve Leica ortaklığında üretilen son akıllı telefonlar ise P50 ve P50 Pro modelleri olmuş oldu. Aralık ayında tanıtılan P50 Pocket modeli zaten Leica dışında farklı bir kameraya sahipti ve şimdi ise Huawei Mate 50 modeli de Leica olmayan başka bir kamera kullanacak.

Leica’nın yeni ortakları kim?

huawei p50 pchocasi
Huawei ve Leica Ortaklığı Sona Erdi! 2

Geçtiğimiz sene Mayıs ayında, Leica’nın ticaret yaptırımları nedeniyle Huawei’nin pazar payının düşüşe uğraması sebebiyle Leica’nın zaten Huawei ile işbirliğini bitirmek istediğine dair bir çok spekülasyonlar vardı hatta potansiyel olarak yeni ortakların Xiaomi ve Honor olduğu bildirilmişti ve görünen o ki kazananlar Xiaomi ve Honor oldu.

Temmuz ayında Xiaomi, Leica kameralara sahip ilk akıllı telefonunu tanıtacak ve büyük ihtimalle Xiaomi 12 Ultra modeli Leica kameralara sahip ilk model olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler