Perşembe, Mart 28, 2024

Netflix Batıyor Mu: 150 Çalışan İşten Çıkartıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2022 yılının ilk çeyreğinde 200 bin abone kaybeden Amerika Birleşik Devletleri merkezli yapım şirketi Netflix, tahminlere göre önümüzde ki çeyrekte iki milyona yakın abone kaybı yaşayacak ve şirket operasyonlarını etkileyebilecek bir zorlukla karşı karşıya kaldıklarını biliyor.

Şirketin gelir artışında yaşanan bu yavaşlama sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri merkezli çevrim içi video platformu ve yapım devi Netflix, yaklaşık olarak 150 çalışanını işten çıkarmak zorunda kaldı. Bir Netflix temsilcisi, Çarşamba günü TechCrunch ekibine gönderdiği bir mailde bunu resmi olarak onayladı.

Netflix, işten çıkardığı 150 çalışanı hakkında açıklama yaptı:

netflix new york tiyatrosu
Netflix Batıyor Mu: 150 Çalışan İşten Çıkartıldı! 2

“Kazançlarla ilgili açıkladığımız gibi, yavaşlayan gelir büyümemiz, şirket olarak maliyet artışımızı da yavaşlatmamız gerektiği anlamına geliyor. Ne yazık ki, bugün çoğu ABD merkezli olmak üzere yaklaşık 150 çalışanın aramızdan ayrılmasına izin veriyoruz. Bu değişiklikler, bireysel performanstan ziyade iş gereksinimleri tarafından yönlendiriliyor; bu da, hiçbirimiz böyle harika meslektaşlarımıza veda etmek istemediğimiz için onları özellikle zorlaştırıyor. Bu çok zor geçişte onları desteklemek için çok çalışıyoruz.”

Netflix

Deadline tarafından paylaşılan bir habere göre işten çıkarılan çalışanlar arasında İçerik Üretimi Departmanından üyelerde yer alıyor, özellikle Sebastian Gibbs ve Negin Salmasi gibi Netflix Orijinal Dizileri üreten yönetmenler üzücü bir şekilde bu listede yer alıyorlar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler