Cuma, Nisan 19, 2024

BTK Tüm VPN Servislerini Erişime Kapatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün gece saat 00:00’dan itibaren internette yaşanan kesintilerden sonra kullanıcılar çare olarak her zamanki gibi VPN servislerine sarıldı. Yasak bu şekilde aşıldığı gibi, BTK olaya el atarak verdiği talimat doğrultusunda bilinen tüm VPN servislerini erişime kapatma kararı aldı.

Ünlü VPN Servisleri Down Ediliyor

Malum ülkemizde yaşanan olaylardan hemen sonra sosyal medya üzerinden örgütlenmeler ve propagandaların yapılmaması için BTK tarafından internette çeşitli platformlar erişime kapatılıyordu. Kullanıcılar da VPN servislerinden birisini indirerek sosyal ağlara veya farklı yasaklı sitelere erişebiliyordu.

Bundan böyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınan 5651 sayılı kanunun 6. maddesinin 1. fıkrasının ç bendinde yer alan kapsama göre operatörler artık VPN servislerini erişime kapatacak. Bir sonraki erişim sıkıntısında Türkiye’den farklı yollar ile yasaklı sitelere girilemeyecek.

Hangi VPN Servisleri Kapatılıyor ?

Alınan karara göre aralarında Hotspot ve Zenmate gibi ünlü VPN erişimlerinin de bulunduğu pek çok eklenti artık kullanılamayacak. Yayınlanan ve yasaklanacak olan VPN servisleri ise şu şekilde;

❱ Hotspot Sheild

❱ Zenmate

❱ Tor Project

❱ Psiphon

❱ Zero VPN

❱ Tunnel Bear

❱ Vypr

❱ Private Internet Access

❱ Express VPN

❱ IPVanish VPN

❱ VPN Master gibi pek çok servis bulunuyor.

vpn-internet
Şimdi Ne Olacak ?

Ülkemizde yaşanan durumlardan ötürü devletimiz de bir takım önlemler alarak örgütlenmelerin önüne geçmeye çalışıyor. Bundan böyle bir olay yaşandığında sosyal medyada yayılmaması ve ayaklanma olmaması için VPN servisleri de kapatılmış olacak. Haberleri ve gelişmeleri almak için artık kullanıcılar sosyal medyaya değil, haber sitelerine giriş yapacak.

O yüzden PC Hocası web sitesini yakından takip etmenizi ve CTRL + D yaparak tarayıcınıza kaydetmenizi tavsiye ediyoruz. Malum 7/24 aralıksız teknoloji haberleri ve internet haberleri girdiğimiz için gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Piyasada başka vpn mi yok? Siz kapattıkça biz yenilerini bulacağız. Hem tonla vergi alacaksınız hem de internetimizi kısıtlayacaksınız. Yok öyle yağma.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler