Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Bu Kez App Store için Zamlar Yolda

Paylaş

silkroad gaminggentr

KDV üzerinde yapılan düzenleme sonrasında, birçok alanda zamlar üst üste gelmeye başladı. Tabii ki teknoloji dünyası da bu zamlardan nasibini almaya başladı. En son Apple’ın fiyatlarında bir güncellemeye gittiğini sizlerle paylaşmıştık. Birçok üründe zam yapan Apple, şimdi de uygulama mağazası için yeni zamlara hazırlanıyor.

Bugünden itibaren App Store kullanıcılarına gönderilen maillerle beraber yeni yapılacak olan zamlar ortaya çıkmış oldu.

 App Store için Fiyat Güncellemesi

Söz konusu maillerde bir fiyat güncellemesinden bahsedilmekte. Apple’ın mailde, 44 farklı para birimiyle 175 farklı ülkede faaliyet gösterdiğini vurguladığı, ancak değişen vergi dilimlerine göre de uyum sağlamak zorunda olduğu belirtiliyor.

Her ülkede ve bölgede eşit fiyatlandırma yapabilmek adına düzenlenen yeni fiyatların 25 Temmuz tarihinden sonra geçerli olduğunu göreceğiz. Yapılacak olan zamların sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını da belirtelim. Zamlar Türkiye, Mısır, Tanzanya ve Nijerya için geçerli olacak. Apple’ın zamlar için gerekçeler konusunda da yaptığı açıklamalar var.

App Store

Buna göre zamların nedeni aşağıdaki gibi sıralanıyor.

  • Türkiye’de KDV oranı %18’den %20 seviyesine yükseltilecek.
  • Tanzanya’da %18 oranında KDV ve %2 oranında da bir dijital hizmet vergisi alınacak.
  • Mısır’da %14 oranında bir KDV tanıtılacak ve buna göre fiyatlar düzenlenecek.

Sonuç olarak bizi ilgilendiren kısım, ülkemiz fiyatlarına da zam gelecek olması. 25 Temmuz sonrasında yeni fiyatları görebileceğiz ve haliyle daha fazla detay hakkında yorum yapabileceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler