Salı, Nisan 16, 2024

Bu Kez Linkedin Hacklendi! İşte Bilinenler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yakın zamanda Facebook’un haclendiğini ve milyonlarca kişinin verilerinin çalındığını gördük. Şimdi benzeri durum Linkedin platformunun başına gelmiş gibi gözüküyor.

En az Facebook olayı kadar çok konuşulacak hack olayında, çok fazla kişinin bilgilerine ulaşıldığı iddiası var.

500 milyon Linkedin kullanıcısının bilgileri çalındı iddiası!

Resmi açıklama henüz bulunmadığı için iddialara göre diyorum, 500 milyon kullanıcı durumdan etkilendi. Platformda bulunan bir açıktan, kullanıcıların tam isimleri, platformdaki kimlikleri, e-postaları, cinsiyetleri, bağlantıları, telefon numaraları gibi bilgilerin ele geçirildiği söyleniyor.

Bu bilgilerin satışa sunulduğu hatta MKBNews tarafından doğruluk tespiti yapılması için bazı verilerin satın alındığı da söylendi. İlk karşılaştırmalara göre iddiaların doğru olduğunu anlıyoruz.

Linkedin

500 milyon gibi bir sayının ortaya çıkması ise feci bir durum. Çünkü zaten Linkedin platformunda 750-800 milyon arasında kullanıcı olduğu düşünülüyor.

Bu da demek oluyor ki yarıdan fazla kişinin, bilgileri ele geçirildi. Hangi hacker grubu yaptı ya da soruna neden olan açık kapatıldı mı gibi kısımlar şimdilik cevapsız olan kısımlar. Bu konuda da uygulama yetkililerinden gelirse detay açıklaması bekleniyor. Önce Facebook, şimdi bu. Dileriz hack olaylarının devamı gelmez.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler