Cuma, Mart 29, 2024

Çalınan 500 Milyon LinkedIn Kullanıcısının Bilgileri Satışa Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Büyük bir veri ihlali gibi görünen bir durumda, yaklaşık 500 milyon LinkedIn kullanıcısının kişisel bilgileri bir hacker forumunda sızdırıldı. Veri ihlali, LinkedIn profil kimliklerini ve ilgili URL bağlantısını, kullanıcıların tam adlarını, e-posta adreslerini, cep telefonu numaralarını, adres bilgilerini ve sosyal medya profillerine bağlantıları ifşa etti. Ancak sızdırılan profil bilgileri içerisinde, kredi kartı bilgileri veya yasal belgeler gibi hassas bilgileri yer almıyor.

Kötü niyetli kişilerin, kavram kanıtı örneği olarak iki milyon kaydı listelediği bildirildi. Veri ihlali LinkedIn’deki verileri hurdaya çıkardığını iddia ederken, Microsoft buna veri ihlali demekten kaçınıyor ve bunun “aslında bir dizi web sitesi ve şirketten gelen verilerin bir toplamı” olduğunu dile getiriyor.

Linkedin
Çalınan 500 Milyon LinkedIn Kullanıcısının Bilgileri Satışa Çıktı! 2

Bu bir LinkedIn veri ihlali değildi ve LinkedIn’deki hiçbir özel üye hesabı verisi inceleyebildiklerimiz arasında yer almadı.

Neyse ki, Cybenews ekibi kişisel veri sızıntısı denetleyicisini 15 milyardan fazla ihlal edilmiş kayıttan oluşan bir kitaplıkla geliştirdi. Bu nedenle, kişisel bilgilerinizin ifşa olup olmadığından emin değilseniz öğrenmek için buradaki linke tıklayabilir ve bazı bilgilerini kontrol ettirebilirsiniz.

Eğer bir LinkedIn hesabınız var ise, LinkedIn hesabınızın şifrenizi hemen değiştirmelisiniz. Ve bu sefer eski şifrelerinize nazaran daha güçlü ve hiç bir yerde kullanmadığınız başka şifre deneyin! Ayrıca, çevrimiçi hesaplarınızda iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeyi unutmayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler