Cuma, Nisan 19, 2024

OnePlus Pay, Hindistan’a Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

24 Mart 2020 tarihi itibariyle OnePlus Pay, Çin’de ortaya çıktı ancak şirket, ödeme hizmetini önümüzdeki yıllarda Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgelerinde de başlatacağına dair söz verdi ve OnePlus, o zamandan beri Hindistan ve ABD’de hizmeti tam olarak ne zaman başlatacağı konusunda sıkı sıkıya sarılmış olsa da, Shenzhen merkezli teknoloji firmasının, Google Pay’in beğenileriyle rekabet etmek için Hindistan pazarına girmeye hazır olduğu görülüyor.

İlk olarak Hintli kaynakçı Mukul Sharma tarafından tespit edildiği üzere, OnePlus kısa süre önce Hindistan’da OnePlus Pay için ticari marka başvurusunda bulundu ve şirketin çoktan zemini hazırladığını ve şu anda ülkede hizmeti başlatmak için gerekli adımları attığını öne sürdü. Ancak şirket henüz lansman tarihi ile ilgili bir açıklama yapmadı ve hizmetin ne zaman faaliyete başlayacağı konusunda bir bilgi paylaşmadı. Bununla birlikte, işin iyi yanı, şirket ülkede ödeme hizmeti için ticari marka başvurusunda bulunduğundan, bunun daha sonra değil, daha erken yayınlanacağına dair söylentiler hazır.

oneplus pay
OnePlus Pay, Hindistan'a Geliyor! 2

Konu ile ilgili bilgisi olmayanlar için OnePlus Pay hizmeti; Google Pay ve Samsung Pay’e benzer mobil ve NFC tabanlı bir ödeme hizmeti. Kullanıcıların, kart numaralarını ve diğer ayrıntıları satıcıyla paylaşma zahmetine girmeden çevrimiçi ödeme ve çevrimdışı alışveriş yapmasına olanak tanıyor.

Shenzhen merkezli teknoloji şirketi, Hindistan pazarında zaten güçlü bir dayanağı olan Google Pay, PhonePe, Paytm gibi büyük oyuncularla şiddetli bir rekabetle karşı karşıya kalacak. Neyse ki OnePlus için Hindistan, 2020’de dijital işlemlerde ABD ve Çin’i geride bırakan bir ülke – geçen yıl Hindistan’da toplam 25,5 milyar gerçek zamanlı ödeme işlemi gerçekleştirildi, bunu Çin’de 15,7 milyar, Güney Kore’de 6 milyar izledi ve bu yeterli değilse, uzmanlar anında ödemeler ve diğer elektronik ödemeler için hacim paylarının ülkede sırasıyla yüzde 37,1 ve yüzde 34,6’ya yükseleceğine inanıyor. Söylemeye gerek yok, OnePlus’ın ödeme hizmetini Hindistan’da bir hit haline getirmek için muazzam bir fırsatı mevcut.

OnePlus Pay’in birinci sınıf OnePlus telefonlarında çalışacağı muhtemel, ancak şirketin hizmetini diğer NFC destekli akıllı telefonlar için kullanıma sunup sunmayacağını bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler