Salı, Nisan 23, 2024

Casper Excalibur E34WQHD-G Monitör İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Casper, genelde Excalibur serisi oyun laptop modelleriyle öne çıkıyor. İddialı oyuncu laptopları olan markanın, başka sınıflarda da iddialı oyuncu ürünleri var. Bugün inceleme masamızın konusu olacak olan Casper Excalibur E34WQHD-G monitör de bunlardan biri.

Oyuncu monitörleri için güzel örneklerden biri olan Excalibur E34WQHD-G monitör, kavisli bir yapıyla gelen nadir ekranlar arasında. Almayı düşünenler, özelliklerini merak edenler, ya bu ekran ne sunuyor diyenler için hemen incelememize geçmek istiyorum.

Casper Excalibur E34WQHD-G Tasarımı ve Detaylar

Önce tasarımdan yola çıkalım. Zira bu modelde standart oyuncu monitör serilerinde görmediğimiz bir tasarım yapısı söz konusu. Casper bu seride, kavisli ekran tasarımı kullanmış.

1500R kavisli ekranıyla gelen seri, ön kısımda çerçeveleri de ortadan kaldırmış. Yani hem kavisli yapının sunmuş olduğu geniş görüntü alanı var hem de ince çerçevelerle elde edilen geniş görüş alanı var.

Casper Excalibur E34WQHD-G

Bu açıdan kavisli tasarımı beğendiğimizi söyleyebiliriz. Tabii ki alışkın değilseniz, zaten büyük olan ekranda bir de kavisli yapıya alışmak zaman alacak. Ön kısımda tasarım açısından dikkat çeken bir diğer nokta, kullanılan destek ayağı.

Yarım “V” şeklinde yer verilen destek ayağı, evet masada biraz alan kaplanmasına neden oluyor ama bu kısma herhangi bir obje yerleşimi de yapabiliyorsunuz. Öyle bir alan kalıyor. Telefonunuzu koyabilirsiniz mesela.

Casper Excalibur E34WQHD-G

Arka kısma baktığımızda ise Casper Excalibur E34WQHD-G serisinde oyuncu monitör havasını hissedeceğimiz dokunuşun yapıldığını görüyoruz. Excalibur logosunun hemen altında, kare şeklinde bir RGB şerit kullanılmış. Çok güçlü bir ışık yaymıyor fakat şerit yine de soft bir ışıklandırma artısı sağlıyor.

Casper Excalibur E34WQHD-G

Tasarım Artısı: Tasarımda artı olan nokta pivot özellikleri. Hareketli menteşeler sayesinde ekran, sağa sola döndürülebiliyor, yukarı aşağı hareket ettirilebiliyor ve öne ya da arkaya eğilebiliyor. Kavisli modellerde çok görmediğimiz artılar arasında.

Kaçırmayın: Casper Excalibur G911 İncelemesi

Tasarım bölümünü tamamladığımıza göre artık bakalım şu ekran nasıl bir donanıma sahip.

Casper Excalibur E34WQHD-G

  • Bağlantılar: Kulaklık, 2 adet DisplayPort, HDMI bağlantısı, USB ve güç girişi.

Casper Excalibur E34WQHD-G

Casper Excalibur E34WQHD-G Teknik Özellikleri

Kavisli ekrana alışmanız biraz zaman alacak evet ama bunun yanında Casper, en iyi görüntü deneyimini elde etmeniz için güzel özellikler sunmuş. 34 inç VA panelinde kullanıldığı monitörde WQHD yani 3440 X 1440 piksel çözünürlük değeri var.

Bu çözünürlük değerine karşı ekranda yenileme hızı da 120 Hz seviyesinde tutulmamış. Oyuncuları memnun edecek şekilde 165 Hz değerinde yenileme hızı ve 1 ms tepki süresi sunuluyor. Ekranda karelenmeler ve görüntü akışında takılmalar yaşanmaması adına 165 Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki süresi gayet iyi.

excalibur e34wqhdg 015 e1640789083223 Casper Excalibur E34WQHD-G

Teknik kısımda dikkat çeken bir diğer noktamız ise en boy oranı. Standart monitör modellerinde 16:9 oranını görüyoruz ama 1500R kavisli bu modelde 21:9 en boy oranını görüyoruz. Bu değer biraz daha geniş bir görüntü elde edildiğini gösteriyor. Hem oyuncular hem de profesyonel kullanıcılar için iyi bir artı.

Bunun dışında ekranda daha canlı renklerin sunulması adına HDR400 desteğinin olduğunu da görüyoruz. Bu şekilde kullanıcılar, daha doğru daha doygun ve daha net renkler görebilecekler.

Casper Excalibur E34WQHD-G

Peki seri göz sağlığı açısından neler sunuyor? Bu konuda da Casper Excalibur E34WQHD-G başarılı diyebiliriz.

Göz sağlığını korumak adına mavi ışığı azaltan Low Blue Light teknolojisinin ve titreşimi azaltmak adına Flicker Free teknolojisinin olduğunu görüyoruz. Kavisli ve geniş ekranda bu iki özelliğin olması önemli. Aksi durumda bir süre sonra baş ağrısı yaşıyorsunuz.

Casper Excalibur E34WQHD-G

Casper Excalibur E34WQHD-G oyuncu monitör için ek detayları videomuzda da bulabilirsiniz. Yine sizin de merak ettiğiniz ek bilgiler olursa, yorumlardan bizlere sorabilirsiniz.

Teknik Detaylar Özet

  • Ekran Boyutu: 34 inç VA panel
  • Çözünürlük: WQHD 3440 X 1440 piksel
  • Kavis: 1500R
  • Yenileme Hızı: 165 Hz
  • Tepsi Süresi: 1 ms
  • HDR Desteği: HDR400
  • AMD FreeSync: Var
  • Parlaklık: 400 nit
  • Kontrast Oranı: 4000:1
  • Dahili hoparlör: Var. Ses durumunu videoda görebilirsiniz.
  • Görüntü Oranı: 21:9

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler