Salı, Nisan 23, 2024

Dark Maxima V20 Kasa İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sistem toplarken nasıl bir kasa seçeceğiniz en az donanım parçaları kadar önem arz ediyor. Kasanızın hem şık olması lazım hem kullanacağınız tüm bileşenlere uygun olması lazım hem de soğutma performansı açısından ideal olması lazım. E tabii ki tüm bu kriterlere dikkat edilerek seçilen kasa modellerinde, fiyat otomatik olarak artıyor. Bugün inceleme masamızda da bu noktada fiyat performans dengesini iyi kuran modellerden biri olan Dark Maxima V20 serisini ele alacağız.

Daha önce kasam ısınıyor diyen takipçilerimiz için hazırladığımız videomuzda da yer verdiğimiz kasa, fiyat performans açısından nasıl özellikler sunuyor ve avantajları neler bakalım.

Dark Maxima V20 Tasarımı ve Yapısı

Bir kasanın tasarımı, seçim aşamasında oldukça önemli etkenlerden birisidir. Soğutma performansından, kasa içerisinde yer alan donanımların yerleşimine kadar birçok kısımda tasarımın etkisi oldukça fazla.

Haliyle bir kasayı değerlendirirken tasarım kısmına da geniş bir yer ayırmak gerekiyor. Dark Maxima V20 tasarım konusunda hem göze hoş gelen hem de işlevsel olan modellerden birisi.

Dark Maxima V20

Dıştan baktığınız zaman kasada dikkat çeken çok fazla detay var. Birincisi ön kısımda yer alan mesh yapısı. Daha iyi havalandırma sunması adına ön kısımda tamamen mesh yapı kullanılmış.

Antrasit renkli olan çerçeve kısmı dışında, yan bölümde de bir mesh alanı var. Hem yanda bir parmak kadar olan mesh alanı hem de öndeki mesh alanı, kasanın gerekli havayı almasını sağlıyor.

Zaten ön kısımda 20 cm’lik iki dev fan gerekli hava akışını en iyi şekilde sağlaması adına tasarlanmış. Ultra Bright Super LED çift fan, RGB aydınlatması sayesinde de önemli bir artı sunuyor.

Dark Maxima V20

Üst Kısım

Kasanın karşıdan ilk görünümü bir tarafa üst bölüme de geçelim. Üst kısımda yine işlevselliğin ön planda olduğu bir tasarım yapısı söz konusu. Bu kısımda manyetik bir toz filtresi var. İstediğiniz zaman çıkarıp temizleyebiliyorsunuz.

Ayrıca yine üst kısımda;

  • Güç tuşu,
  • Manuel RGB kontrolü için LED kontrol düğmesi,
  • 1 adet USB 3.1 Type C bağlantısı,
  • Mikrofon ve kulaklık girişi,
  • 2 adet USB  3.0 girişi yer alıyor.

Girişler üst kısımda sabit bölümde tutulmuş. Bu sayede kapakları çıkarsanız bile bağlantılarla bir işiniz yok.

Dark Maxima V20

Yanlar ve Alt Kısım

Hemen geçelim yan bölümlere. Yan kısımda güzel bir artı var. 4 mm dayanıklı bir temperli cam kullanılması söz konusu olmuş. Hafif gölgeli cam, iç kısmı kolayca görmenizi ve sisteminizi izlemenizi sağlıyor. Diğer yan kısım ise kapalı tutulmuş.

Kaçırmayın: Intel i9-12900K Karşılaştırmalı İncelemesi (ASUS Z690 Anakart)

Alt bölüme geçtiğimiz zaman ise güç kaynağını koruyacak olan bir toz filtresinin yerleştirildiğini görüyoruz. Ayrıca bu kısımda yumuşatılmış ayaklar kullanılmış. Çıkarılabilir toz filtresi de yumuşatılmış olan ayaklar da artı noktalar arasında.

Burada Önemli Bir Artı: Dark Maxima V20 modelinde dikey ekran kartı kullanımı mümkün. Ek olarak alacağınız bir aparatla beraber ekran kartlarınızı dikey olarak yerleştirebiliyorsunuz. Böylece özellikle RGB destekli ekran kartlarınız varsa, kartın ışıklandırmasını görebiliyorsunuz. Tabii ki bu kullanım size kalmış.

Dark Maxima V20

Arka Kısım  

Geçtim son olarak Dark Maxima V20 kasasında arka bölüme. Arka bölümde yine artı bir özellik olarakl egzoz fanını gösterebiliriz. 20 cm’lik dev iki fanın içeri üflediği havayı 12 cm ARGB Super LED’li egzoz fan dışarı atıyor.

Bunlarla beraber tasarım kısmını bitirmek istiyorum. Teknik donanım açısından da Dark Maxima V20 nasıl bir kasa bunu da değerlendireceğiz.

Dark Maxima V20

Dark Maxima V20 Teknik Açıdan Nasıl Bir Kasa?

Tasarım konusu bir yana, kasanın teknik açıdan da ne kadar işlevsel olduğuna önem veriyoruz. Zaten fiyat performans serisi olarak görülmesinin nedeni de burada sunmuş olduğu işlevsellik.

Dark Maxima V20 serisinde işlevsellik açısından ilk dikkat çeken fan desteği. Kasada 3 adet fan geldiğini görüyoruz. Toplamda ise kasada 7 adet fan kullanmak mümkün.

Dark Maxima V20

Ayrıca sıvı soğutma desteği konusunda da iddialı bir seri. Üst kısımda 240 ya da 280 mm ve ön kısımda da 240-280-360 mm seviyesine kadar sıvı soğutma desteği var. Ayrıca kule tipi soğutucu seçecekler için de 16 cm’e kadar destek söz konusu.

Dark Maxima V20

Geçelim diğer bir işlevsellik kısmına yani ekran kartına. Dediğimiz gibi Dark Maxima V20 modelinde ekran kartı kısmında dikey kullanım söz konusu. Bir aparat yardımıyla dikey kullanım yapabildiğiniz gibi 38 cm’e kadar ekran kartı kullanımına da izin veriliyor.

Dark Maxima V20

Evet işlevsellik ve tasarım açısından Dark Maxima V20 modelimizi değerlendirdik. Sizin de yorumlarınızı bekleriz. Son olarak teknik detayları bir özet olarak verelim ve incelememizi bitirelim.

Dark Maxima V20 Teknik Ayrıntılar

  • Malzeme: Yan kısımda temperli cam. Çerçevede 0.8 mm çelik
  • 3.5 inç HDD desteği: 4 adede kadar
  • 2.5 inç Yuva desteği: 5 adede kadar
  • Fan: Toplamda 7 adet
  • Boyutlar: 458 mm derinlik X 251 mm genişlik X 482 mm yükseklik
  • Ağırlık: 8.7 kg
  • Uyumlu Anakart: Mini-ITX, ATX, Micro-ATX
  • Ekran Kartı Desteği: 380 mm’ye kadar

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler