Cumartesi, Nisan 20, 2024

Minecraft’ı farklı deneyimlemek isteyenlere mod paketi tavsiyesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyada en çok satış rakamına ulaşan oyunun Minecraft olduğunu duymuşsunuzdur. Minecraft‘ı çoğu kişi direkt sunuculara girip oynayarak deneyimlese de aslında arkaplanda çok uzun süredir devam eden herkese açık binlerce eklenti mevcut. Bu yazımda size bu eklentiler, bir diğer adıyla modlu Minecraft hakkında ufak bilgiler ve hangi mod paketini oynayabileceğinize dair bilgiler verdim.

maxresdefault 27

Modlu Minecraft nedir?

Modlu Minecraft tanımı aslında oyunun ilk sürümlerinden beri mevcut olan bir şey. İlk başlarda oyunun orijinalliğini bozmayan modlar olmasına karşın yıllar ilerledikçe gerçekten çok farklı alternatifler ortaya çıktı.

Örnek vermek gerekirse normal bir Minecraft dünyasında geçirebileceğiniz süre ortalama 20-25 saat ise modlar ile bu süre 200-300 saat olabiliyor. Kısacası modlu Minecraft ile orijinal oyuna sınırsız yeni özellik ekleyebilirsiniz.

maxresdefault 1 11

Hangi türde modlar var?

Aklınıza gelebilecek her kategoride mod mevcut. Dekorasyon, büyü, savaş, teknolojik, oyunun performansını artıran, size rehberlik eden, üretimleri değiştiren, video çekmenize yardımcı olan sayısız mod mevcut.

Modlar Java üzerinden yazıldığı için mod geliştirme süreci de o kadar zor değil. Genel olarak modlar tek başına etkili olmaz, onun yerine 200-300 mod bir araya getirilerek mod paketi halinde oynanılır.

maxresdefault 2 5

Bu paketleri isterseniz siz oluşturabilir, isterseniz de hazır olarak Twitch Launcher üzerinden indirebilirsiniz. Aşağıda 3 adet yeni başlayanlar için yapılmış mod paketini sizler için listeledim, şimdiden iyi oyunlar.

FTB Academy

637018279504479921

Belki de Minecraft’ın ilk sürümlerinden beri mod paketi oluşturan FTB (Feed the Beast)‘nin 1.12.2 oyun sürümünde yeni oyuncular için oluşturduğu bir paket bu. FTB Academy 115 mod içermesine karşın şuanda en çok oynanılan paketleri içeren bu pakette 300 adet görev ve 100’den fazla rehber yazısı mevcut.

Oyunda takıldığınız bir yer olduğunda görev açıklamalarını okuyarak veya rehber yazılarından yararlanarak gereken bilgili edinebilirsiniz. Mod paketinin Twitch (Curse altyapısı) sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

SkyFactory 4

636907930795697123

Bu seferki mod paketimizin teması hoşunuza gidebilir, çünkü bu pakette yeryüzünde değil bir gök adasına başlıyorsunuz. 204 mod içeren bu pakette maden elde etme yönteminizden tutun oyunun sonunda üreteceğiniz aletlere kadar her şey değiştirilmiş.

30’dan fazla dünya seçeneği var ve görev sistemi biraz daha farklı. SkyFactory 4 oyunun 1.12.2 sürümüne göre oluşturulmuş bir paket, optimizasyon konusunda da boşluk dünyasında olduğunuz için  rahat olabilirsiniz. Mod paketinin Twitch sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

RLCraft

636511227443004307

Üstteki iki pakette genel olarak büyü modlarına ve teknik modlara odaklandım. RLCraft‘ta ise güncel olarak en çok beğenilen savaş paketlerinden birisi. Eğer teknik hesaplamalar yapmak ve otomasyon kurmak istemiyorsanız bu pakette direkt silahınızı güçlendirerek canavarlarla mücadele edebilirsiniz.

Mod paketine 104 mod olmasına rağmen mevcut modlar bilgisayarı zorlayan cinsten. Eğer sadece canavarlarla savaşmak istiyorsanız bu paketten daha iyi bir paket bulmak şuan zor. Mod paketinin Twitch sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

10 YORUMLAR

  1. 1. resimdeki mod paketini çok aradım ve buldum EthosLab adlı youtube kanalının Crackpack adlı serisinin #9 uncu bölümü youtube a şuan Minecraft CrackPack #9 yazarak bulabilirsiniz 3. fotoğrafı 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler