Cumartesi, Temmuz 27, 2024

ChatGPT Bu Kez Lotonun Sonuçlarını Bildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yapay zeka devrimi olarak sayabileceğimiz ChatGPT, her hafta yeni bir bomba ile karşımıza çıkmaya başladı. Yakın zaman önce sohbet robotunun Windows ürün anahtarlarını tahmin etmesi gündeme gelmişti. Şimdi de iddiaya göre ChatGPT loto sonuçlarını bildi.

Baştan belirtelim olay ülkemizde geçmiyor. Tayland’ın Ubon şehrinde yaşanan ve videosunun sosyal medyada trend olduğu olayda, yapay zeka sohbet robotunun loto sonuçlarını doğru tahmin ettiği gözüküyor.

ChatGPT Loto Sonuçlarını Bilebilir mi?

İddiayı ortaya atan ve paylaşımları yapan Boonrin isimli adam, ChatGPT’den bu konuda bir hesaplama yapmasını istemiş. Hesaplama için sohbet robotuna bazı parametreler de verilmiş. Son on yılda en çok kazanan sayılar gibi istatistikler de girilmiş.

Kazanan sayılar için tarihsel istatistiklerini de veri olarak alan ChatGPT, diyalog sonucunda 57,99, 29, 27 sayılarını veriyor.

Sunulan bu sayılarla Tayland’ın loto oyunlarına giren Boonrin isimli kullanıcı, lotodan ikramiye kazanmayı da başarmış.

Yapay zekanın verdiği sayılardan elde edilen ödül ise 2.000 Tayland Bahtı. Yani bu da 59 dolar seviyesinde bir ödül demek oluyor.

ChatGPT

Açıkçası ödül miktarı çok yüksek olmasa bile ChatGPT’nin böyle bir konuda tahminlerini tutturmuş olması önemli. İlerleyen dönemlerde yapay zekanın biraz daha gelişeceğini düşünecek olursak, benzer daha fazla sürpriz de gelebilir.

Bu ve bunun gibi örnekler bir yandan da yapay zekanın yapabilecekleri konusunda kullanıcıları korkutmuyor değil. Bakalım ChatGPT’nin daha ne gibi hünerlerini göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler