Cumartesi, Temmuz 27, 2024

ChatGPT için Yeni Yasak Kararı Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yapay zeka insanlığı ele mi geçirecek sorusunu yeniden gündeme getiren ChatGPT, dolu dizgin bir şekilde yoluna devam ediyor. Microsoft, Google gibi devlerin de harekete geçmesine neden olan yapay zeka sohbet robotu için yasaklama kararları da gelmeye başladı.

Daha önce birkaç üniversite, söz konusu sohbet robotunun kullanımının yasaklanmasına ilişkin kararlar almıştı. Şimdi ise Çin’in benzer bir yasak kararı aldığı ortaya çıktı.

Çinli Şirketlerin ChatGPT Temelli Çalışmalarına İzin Yok

Çinli yetkililer tarafından alınan yeni karara göre, bundan sonraki süreçte Çinli firmaların ChatGPT kullanmaları yasak. Alibaba, Tencent gibi dev firmalara bu konuda yazılı kararlar gönderildiği ve bundan sonraki aşamada sohbet botunun kullanımının durdurulmasının istendiği açıklandı.

ChatGPT Çin

Çin genelinde zaten sohbet botuna yasal olarak erişim söz konusu değil. Yeni alınan kararın Çinli firmalar için geçerli olduğu gözüküyor. ChatGPT ve benzeri yapay zeka araçlarının, firmalar tarafından kullanılması da istenmiyor. Çinli yetkililere göre bu tip yapay zekalar, Çin’in egemenliğine zarar verecek nitelikte. Çin genelinde bundan sonraki süreçte de benzeri yapay zeka projeleri için izin alınması gerekecek. Yani firmalar benzer yeni bir yapay zeka geliştirmek istese bile, bunun için ek izinler alacak.

ChatGPT Çin

Zaten Çinli yetkililerin bu tip konularda ne kadar sert olduğu bilinen bir gerçek. İnternet kullanımı ve oyun dünyası açısından birçok sınırlama söz konusu. ChatGPT gibi bir yapay zekanın da bu sınırlamalar içerisinde yerini alması çok sürpriz bir durum değil diyebiliriz. Zira Çin, yapay zeka sohbet robotunun ilerleyen dönemlerde veri güvenliği için de sıkıntı oluşturabilecek teknolojilerden biri olduğunu düşünen ülkelerden.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler