Salı, Eylül 10, 2024

ChatGPT ile Ücretsiz Görsel Oluşturmak Artık Mümkün! İşte Yöntem

ChatGPT ile ücretsiz görsel oluşturmak mümkün hale geldi. Birkaç basit adımda görsel oluşturabilirsiniz. Ama ücretsiz sürüm için adet sınırı var.

Paylaş

OpenAI, ChatGPT’nin ücretsiz sürümüne daha fazla özellik eklemeye devam ediyor. Sınırlı da olsa ücretsiz kullanıcılar için 4o sürümünün sunulması, 40 mini sürümünün duyurulması derken şimdi de ChatGPT ile ücretsiz görsel oluşturmak mümkün hale geldi.

Aslında bu özellik bir süredir platformda kullanımda. Fakat özelliği kullanmanız için Pro sürümüne erişiminizin olması gerekiyordu. Artık ücretsiz sürüm kullanıcıları da bu özelliği kullanabilecek.

ChatGPT ile Ücretsiz Görsel Oluşturma Adımları

Tıpkı pro sürümde olduğu gibi ücretsiz sürümde de görsel oluşturmak için DALL-E 3 yapay zeka platformu kullanılacak. Burada önemli olan fark ise ücretsiz sürüm kullanıcılarının günde sadece 2 görsel oluşturabiliyor olması olacak. İşlem adımları ise oldukça basit. Standart sohbet botunu kullanıyor gibi görsel oluşturabiliyorsunuz.

  • Önce hesabınıza giriş yapıyorsunuz.
  • Sonra bir sohbet başlatıp, bota görsel oluşturmak istediğinizi belirtiyorsunuz.
  • Görsel için size detaylar sorulacak. İstediğiniz görselin detaylarını paylaşıyorsunuz.
  • Görsel kısa süre içerisinde oluşturuluyor ve indirmeniz için size sunuluyor.
BENZER:  Google Yapay Zeka İçeriklerini Ayıklıyor mu? | Yeni Güncelleme Duyuruldu

Baştan belirteyim ki detaylı bir açıklama verirseniz oluşturulan görseller harika kalitede çıkıyor. Bir tane örneği hemen aşağı bırakıyor olacağım.

ChatGPT ile ücretsiz görsel oluşturmak
ChatGPT ile oluşturulan görsel örneği

Ücretsiz Sürümde Görsel Oluşturma Sınırı Geçilir mi? 

Şu an için ücretsiz sürümde sadece 2 görsel oluşturabiliyor olmak üzücü. Fakat yavaş yavaş bu sınırın genişleyeceğini düşünüyorum. Zira OpenAI yavaş yavaş ücretsiz sürüm için de kapsamları genişlemeye başladı.

4o güncellemesinin sınırlı da olsa tüm kullanıcılara açılmış olması bunun bir işaretiydi. Tabii ki Pro versiyonun avantajı çok daha fazla. Ama bu ücretsiz sürümün geliştirilmeyeceği anlamına geliyor. Kademe kademe ücretsiz sürümün yetenekleri arttıkça, Pro sürümün de daha fazla ayrıcalık kazandığını görebiliriz. Yapay zeka bu. İşlerin ne boyuta geleceğini kestirmek çok mümkün değil.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler