Pazar, Eylül 8, 2024

Chery’den Türkiye Sürprizi: Samsuna Fabrika Açılıyor mu?

Çinli otomotiv markası Chery Türkiye'de yatırım yapma hazırlığında. Ülkemizde ki başarısıyla satış rekorları kıran otomobil devinin Samsun'a yatırım yapacağı konuşuluyor.

Paylaş

Hükümetin aldığı Çinli araçlara yönelik gümrük vergisi kararının ardından, Türkiye’de otomotiv sektöründe büyük yatırımlar dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD’nin Manisa’da fabrika kurma kararının ardından, Çinli otomotiv markası Chery de Türkiye’de büyük bir yatırıma hazırlanıyor. İşte detaylar:

BYD ve Chery’nin Türkiye’deki Yatırımları

Çinli otomotiv devi BYD, Manisa’ya 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı. Bu büyük yatırımın ardından, Chery de Türkiye’de yatırıma yöneliyor. Chery, yılın ilk altı ayında Türkiye’de en çok otomobil satan Çinli marka olmayı başardı ve duyumlara göre Türkiye’de fabrika kurma planlarını devreye sokuyor.

Chery’nin Türkiye’de Kuracağı Fabrika Şehrini Açıkladı

Otomotiv uzmanı Halit Bolkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Chery’nin Türkiye’de fabrika kurma planlarını duyurdu.

“Kulağıma geldiği kadarıyla Chery de Türkiye’de fabrika kurmaya hazırlanıyor! Fabrika arazisi için Samsun’da karar kılındığı, resmi açıklamanın yakında yapılacağı kulağıma gelenler arasında!”


Samsun’a Kurulacak Fabrikanın Ekonomik Etkileri

Chery yakın zaman da bu duyumu gerçekleştirirse, bölgenin ekonomisine ve otomotiv sektörüne önemli katkılar sağlayacağı kesin.  Bu yatırım, Samsun’un sanayi kapasitesini artıracak ve yerel ekonomiyi güçlendirecek.

BENZER:  Chery İmzalı Jaecoo Ne Zaman Gelecek? Tarih Netleşiyor

Chery’nin Türkiye Pazarındaki Stratejisi

Chery, Türkiye pazarında daha güçlü bir konum elde etmeyi ve yerli üretimle  hem maliyetleri  hem de hükümetin uygulayacağı vergi diliminden kurtulmayı hedefliyor. Bu aksiyonla yerli tüketicilere daha uygun fiyatlarla araç sunmayı Chery’nin Türkiye’deki varlığını güçlendirecek.

silkroadgaminggentr
Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler