Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Chery, Satış Rekorlarına Doğru İlerliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yavaş yavaş ülkemizde en çok konuşulan otomobil markalarından biri haline gelmeye başlayan Chery, sadece ülkemizde değil dünya genelinde satış rakamlarını yükseltmeye başladı. Chery Group adı altında son verileri açıklayan şirket, çok ciddi bir satış rakamına ulaştığını da göstermiş oldu. Şimdiden kendi rekorunu kıran marka için son verilere bir göz atalım.

Chery 190 bin Barajını Geçmeyi Başardı

Açıklanan verilerde en çok dikkat çeken kısım Eylül 2023 için açıklanan satış rakamları. Eylül ayı için açıklanan rakamlara bakacak olursak %30,7’lik bir artış yaşandığını görüyoruz. Bu artışla beraber marka 190.080 araç satışını da geride bırakmayı başardı.

Kendi rekorunu yeniden kıran Chery’nin yıllık bazda ise satışlarının %40.2 seviyesinde arttığını görüyoruz. Böylece toplam yıllık satış 1.253.237 adede kadar çıkmış oldu.

Chery

Açıklanan bu rakamlara baktığımız zaman markanın sektör ortalamalarına göre değerlendirildiği zaman çok daha önde olduğu gözüküyor. Şu an veriler değerlendirildiği zaman 2023 yılının sadece ilk 8 ayı içerisinde 1 milyon satış rakamının geçildiği anlaşılıyor. Toplamda 9 ay içerisinde ise geçen yılın satış verileri de geçilmiş oldu.

Açıklanan rakamları ve son verileri düşünecek olursak net olarak Chery’nin hızlı bir büyüme gösterdiğini görebiliyoruz. Muhtemelen bu büyüme ışığında marka yeni modellerine de daha fazla yoğunlaşacak. Ülkemizde de satışları gayet iyi giden markanın, ülkemiz yatırımları için de yeni adımlar atmasını ve yeni araçları satışa çıkarmasını bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler