Cuma, Mart 29, 2024

Çift Başlı Dünyanın En Büyük Uçağı Allen Kalkışa Hazır

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük uçağı olan ve Stratolaunch Systems tarafından geliştirilen yeni çift başlı bu psikopat artık test uçuşlarına başlıyor. İlk bakışta ‘bu şimdi iki kafalı nasıl uçacak ?’ sorularını akıllarına getirse de hala kesinleşmemiş detaylar mevcut.

Gücünü Boeing Motorlarından Alıyor

Çift başlı dünyanın en büyük uçağı Allen’in test uçuşları yakın zamanda başlatılacak. 2015 yılında yapımına başlanan uçakta tam 6 adet Boeing 747 motoru bulunuyor. Uçağın toplam taşıma kapasitesi ise 226 bin KG olarak belirtiliyor.

Son rötuşlar da yapıldıktan sonra görücüye çıkartılan uçak gerçekten muazzam bir büyüklüğe sahip. Şuanda ilk verilere göre uçak 2000 deniz mili (3704 Km) menzil kat edebiliyor. Tabii ki bunları yakın zamanda gerçekleştirilecek testler ile daha yakından göreceğiz.

dunyanin en buyuk ucagi stratolaunch 003

dunyanin en buyuk ucagi stratolaunch 004

Uçağın Üretim Amacı Nedir ?

“Böylesine devasa bir uçak ne yapabilir ?” diye düşündüğümüzde işin içinden çıkamayabiliyoruz. Fakat Allen‘in üretim amacı Uydu taşıyan roketlerin havalanmasını sağlamak amacı ile geliştirildiğinin altını çizelim. Proje hayata geçtikten sonra roketlerin fırlatılmasında yakıt tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

117 metre kanat genişliğine sahip olan uçağın kanadı Airbus A380‘in kanat genişliği ile kıyaslandığında 38 metre daha fazla. Dünyanın en büyük uçağı olan Allen, önümüzdeki 10 yıl boyunca hizmet verecek.

Not: Bu arada daha önceden dünyanın en büyük uçağı Antonov olarak kabul ediliyordu. Allen’in üretilmesi ile bu algı da kırılmış oldu.

dunyanin en buyuk ucagi stratolaunch 007

dunyanin en buyuk ucagi stratolaunch

dunyanin en buyuk ucagi stratolaunch 008

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler