Cuma, Nisan 26, 2024

Çinde Yüz Tanıma Teknolojisi İle Konserde Bir Şüpheli Yakalandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en fazla nüfuslu ülkelerinden birisi olan Çin Halk Cumhuriyeti geçtiğimiz yıllarda yüz tanıma teknolojisine yatırımlar yapmıştı. Çin de şuan için yüz tanıma özelliği olan yaklaşık 170 milyon güvenlik kamerası var.

 

Çin’in yüz tanıma teknolojisi ilk defa kamuya açık bir yerde suçlu yakaladı. Geçtiğimiz sene , kameralar girişlerin yüzlerini işaret ettiğinde bira festivalinde tutuklanmıştı . Zhengzhou şehrinde polisler ayrıca belirli tren istasyonlarında yerleşik yüz tanıma özelliğine sahip gözlükleri test ediyorlar ve büyük vakalar da aranan yedi şüphelinin yanı sıra sahte kimlikler altında seyahat eden 26 kişinin yakalanmasına yardımcı olduğu belirtildi. Teknoloji aynı zamanda Hangzhou şehrindeki  KFC’deki siparişleri ödemek gibi daha zararsız şekillerde kullanılmakta.

2E886F3B00000578 3321992 image a 85 1447768254084

Polis memuru Li Jin, “ Göz altına alınan Ao’nin ekonomik bir suçla karıştığından şüphelenildi ve ulusal bir çevrimiçi sistemde listelendi” dedi. “Çok şaşırmıştı ve onu yakaladığımızda boş bir yüzü vardı.” açıklamasını yaptı.

Çin 2020 yılına kadar 600 milyondan fazla CCTV kameraya sahip olacağını ve ülkenin Mayıs ayında başlayacak olan düşük seviyeli vatandaşları uçak satın almaktan veya tren bileti satın almaktan yasaklamak gibi yollarla yerleştirecek bir “sosyal kredi” sistemi kurmasını öngördüğü iddia edilmekte.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler