Perşembe, Nisan 25, 2024

Çin’den Türkiye’nin aldığı Corona virüsü önlemi hakkında tepki üstüne tepki geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şuanda Corona virüsü hakkında kimin eli kimin cebinde belli değil. Herkes bir şeyler karalarken, Çin Hükümeti de Corona virüsünün gerçek sırlarını gizlediği ve ortalığı daha fazla kaos alanına çevirmemek için bazı bilgileri aktarmadığı söylenirken, bugün Türkiye Çin’den ithal ettiği hayvanlara ambargo getirince Çin Hükümeti tepki üstüne tepki gösterdi.

“Hayvanlardan da Corona bulaşabilir”

Corona virüsü sonuçta canlı hücrelere ihtiyaç duyarak yaşamını sürdürebilen bir virüs türevi. O yüzden hayvanlara da bulaşarak başka ülkelere giriş yapabilme ihtimali çok yüksek. Hayvanlar ile Corona virüsü taşıyan bir insan aynı ortamda bulunduğu taktirde, havada asılı kalan virüs hayvanlara da bulaşarak hareket edebilir. Türkiye’de durumun ciddiyetinin farkında olduğu için bir takım önlemler almak durumunda kaldı.

corona virus salgin 002

Dünya Sağlık Örgütü tarafından şuanda hayvanlarda Corona virüsü olduğu hakkında bir bilgi gelmedi.

O yüzden “Çin’den hayvan ithalatını durdurun” gibi bir açıklama da gelmeyince, Türkiye Çin’den hayvan ithalatını durdurma kararı aldı. Tam tersi alınan bu önleyici kararda Çin Hükümeti şunları söyledi;

“Türkiye tarafından alınan bu kararı büyük şaşkınlıkla karşılıyor, ciddi endişe duyuyuyor ve şiddetle karşı çıkıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda net bir şekilde Çin’e karşı ticaret sınırlamalarını getirmesini desteklemediğini, hatta buna karşı çıktığını kesin ifadelerle söylemişti. Türk Hükümeti tarafının söz konusu bu kararı DSÖ’nün açıklamasının ruhuna aykırıdır. Türk Hükümeti ve Türk tarafını ikili ilişkilerimizin iyi gidişatını korumaya çağırıyoruz.”

corona virus salgin 003

Aldığımız önlemler doğru fakat..

Şuan için Türkiye’de Corona virüsüne yakalanmış hiç bir vaka bulunmuyor. Bundan sonra da bulunmaz inşallah. Ancak Çin’de meydana gelen ölümler, virüsün yayılış hızı, insanların çaresiz kaldığı durumlar göz önüne alındığında Türkiye’nin aldığı önlemler çok doğru. Fakat Çin şuanda büyük bir ticari çıkmaza sürükleniyor. Aslında yaptıkları açıklama da bu yüzden.

Şuanda Türkiye tarafından Çin’e hayvan konusunda uygulanmaya başlayan bu ambargo ikili ilişkilere zarar verebileceğinden dolayı, durumun gidişatı pek iç açıcı değil. Bakalım ilerleyen günlerde Corona virüsü ile alakalı daha neler göreceğiz.

Corona Virüs vakaları

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Konuda bahsi gecen “Dünya sağlık örgütü” isimli yapilanma sigarayi zararli bir madde olarak gormemektedir. Sagliga zarari var ya da yok dememektedir. Bir atasozumuzde lafi soyleyene bak once adam mi denmistir. Adamsa dinleriz degilse dinlemeyiz sizene yani

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler