Cuma, Mart 29, 2024

Uber sürücüsüz araçları tekrar kaliforniya yollarında

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uber, Kaliforniya’daki Motorlu Araçlar Departmanı tarafından, halka açık yollarda sürücüsüz arabaları test etmek için izin aldı. Uber‘in kendi kendine giden otomobillerinden birinin Arizona’da ölümcül bir kazaya karışmasından yaklaşık iki yıl geçti. Uber olaydan sonra otonom otomobil operasyonlarını geri aldı.

Ölümcül kazadan önce, Uber’in kendi otonom arabaları Kuzey Amerika’daki dört yerde test edildi – Phoenix, Pittsburgh, San Francisco ve Toronto.

110786312 ubergettyimages 609845726

“Kritik Bir Adım”

Uber, şirketin bulunduğu San Francisco’yu tekrar kullanmayı düşündüğünü söyledi. Teste ne zaman devam edeceğine dair bir zaman çizelgesi verilmedi.

Şirket, yaptığı açıklamada, “Otonom testlere tam olarak ne zaman devam edeceğimiz konusunda bir güncellememiz yok.” dedi. Ayrıca şunları ekledi: “California Motorlu Araçlar Departmanı’ndan test iznimizi almak, Uber’in bu amaca yönelik kritik bir adım

f tov uber tempe 180321
Uber sürücüsüz araçları tekrar kaliforniya yollarında 4

Kaliforniya otonom araçları test etmek için toplam 66 şirkete izin verdi, ancak ölümcül bir kazaya karışan tek şirket Uber oldu. Uber, Mart 2018’de 49 yaşındaki Elaine Herzberg‘in hayatını alan bir kazadan sonra halka açık yollardaki testlerini durdurmuştu.

Bayan Herzberg, Uber‘in kendi kendine sürüş teknolojisini kullanan bir Volvo XC90 tarafından kazaya uğradığında Arizona’daki bisikletiyle çok şeritli bir yolun zayıf ışıklı bir kısmını geçiyordu. Kazayla ilgili bir soruşturma, otomobilin yedek sürücüsü Rafaela Vasquez’in daha önce gözlerini yoldan ayırdığını buldu. Kayıtlar aynı zamanda telefonunda bir televizyon şovu yayınladığını da gösterdi.

Uber sürücüsüz araçları tekrar kaliforniya yollarında 5

Savcılar, Uber‘in kazadan cezai olarak sorumlu olmadığına karar verdiler. Polis raporunda ise, olayın “tamamen önlenebilir” olduğu açıklandı. Uber, olaydan sonra kendi kendine sürüş programının “elden geçirileceğini” söyledi. Uber’in kendi kendine sürüş operasyonları 2018’de Pittsburgh’da yeniden başladı. Şirket ayrıca bu yıl Washington DC’de teste başlamayı planlıyor. Kendi kendine sürüş teknolojisi, Uber‘in sonunda kar elde etme çabaları için çok önemli olarak görülüyor.

Uber, Mayıs 2019’da halka açıldığından beri 7.4 milyar dolar (5.7 milyar £) kaybetti. Son çeyrek sonuçlarını ise perşembe günü açıklayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler