Cuma, Nisan 19, 2024

Citroën C3 Aircross, Autobest’te Yılın Otomobili Seçildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Citroën C3 Aircross, satın alınabilecek en avantajlı yeni otomobil oldu. Autobest 2018 ödülünün kazananı Citroën C3 Aircross oldu.

2018’de yapılan Autobest etkinliği dahilinde Citroën C3 Aircross yılın otomobili seçildi. 31 farklı ülkeden katılan 31 farklı otomobil gazetecisinin oyları ile rakiplerinden sıyrılan Citroën C3 Aircross yılın otomobili seçildi.

Citroën 5

Ödülü Kazanmanın Şartları!

Öncelikle sizlere bu ödülü kazanmanın şartını açıklayalım. Autobest 2018 ödülünü kazanacak aracın “satın alınabilecek en avantajlı yeni otomobil” lakabını taşıyabilecek niteliklere sahip olması gerek. Bunu ise fiyat, performans, teknoloji, malzeme kalitesi, yakıt, satın alım sonrası, yedek parça, servis ve tasarım gibi kriterler belirliyor.

Öncelikle yılın en iyi otomobili olması için fiyatının uygun, performans-malzeme kalitesi-teknoloji bakımından yüksek, yakıt kısmında rakiplerinden daha az, yedek parçasının ise bol ve ucuz olması gerekli. Bunların yanında satın alımdan sonra verilen destek ve serviste gösterilen ilgide önemli etkenlerden.

Citroën 1

Citroën C3 Aircross ise bu yıl bu özelliklerin tamamında diğerlerine rakiplerine nazaran daha iyi performans göstererek yılın otomobili seçildi ve Autobest 2018 ödülünü almaya hak kazandı. Finalde 5 rakibini geçerek birinciliğe oturan Citroën C3 Aircross yılın otomobili oldu.

Hangi Ülkeler Jüri Olarak Görev Yaptı?

Baştada belirttiğimiz gibi otomobilleri değerlendirmek amacıyla 31 farklı ülkeden 31 farklı otomobil gazetecisi görev yaptı. Bu ülkelerin hepsini tek tek yazamasakta; Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, Rusya, Romanya ve İtalya gibi ülkelerden jüriler görev yaparken; Ülkemizden ise geçtiğimiz yıl Fiat Egea ile Dünya Turu’na çıkan Okan Altan jüri olarak görev yaptı.

Citroën 3

Citroën C3 Aircross’un Rakipleri ve Rakiplerinden Farkı Nedir?

Citroën C3 Aircross’un finaldeki 5 rakibine göre birçok avantajı bulunmakta. Citroën C3 Aircross finalde Ford Fiesta, Seat İbiza, Volkswagen T-Roc, Opel Grandland X ve Honda Civic gibi rakiplerini elemeyi başardı.

Bu başarının hiç azımsanmayacak olduğunu belirtmek istiyoruz. Keza Volkswagen gibi büyük bir Alman devinin yeni modelini, keza diğer markaların ise tutulan araçlarını geçmeyi başarmak oldukça büyük bir meziyet.

Citroën 2

Citroën C3 Aircross’un üretimi esnasında tüketicilere ihtiyaçların sorulması ve bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak aracı dizayn eden Citroën, bu hususta diğer rakiplerine nazaran ön plana çıkmayı başardı. Kullanıcıların istediği yerden yükseklik, bagaj hacmi ve iç genişlik gibi özellikleri araca entegre eden Citroën, Autobest 2018 ödülünü almaya hak kazandı.

AUTOBEST 2018 Final Ranking

31 ülkeden katılan 31 otomobil gazetecisinin verdiği puanlar ile birinci olan Citroën C3 Aircross toplamda 1423 puan topladı. En yakın rakibi Opel Grandland X 1302 puan alırken; Arkasından VolksWagen T-Roc 1205, Seat Ibiza 1190, Ford Fiesta 1182 ve Honda Civic ise 1138 puan toplamayı başardı. Yine indexlerde ise %22.08 oranla rakiplerine galip gelen Citroën C3 Aircross birinci olmaya hak kazandı.

Citroën C3 Aircross’un Özellikleri!

İlk olarak bu ödülü almasında yeni teknolojiler ve rakiplerine göre daha üstün ve pratik özellikler sunması Citroën C3 Aircross’u birinci yaptı. Bu özelliklerin başında ise diğer SUV’lere göre az yakması, daha yüksek olması, bagaj hacmi ve B segmenti SUV’lerin çoğunda bulunmayan panoramik cam tavanı taşıması ona üstünlük sağladı.

1.2 PureTech benzinli ve 1.6 BlueHDi dizel motorlarını  sırasıyla 110 ve 100 beygir ile destekleyen Citroën C3 Aircross 205 Nm tork sunuyor. 5 İleri manuel ve 6 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle kullanıcıya istediğini veren Citroën C3 Aircross gayet güzel bir tasarıma sahip.

Citroën 4

Dıştan baktığımızda ön kısımda kabarık bir tampon bizleri karşılıyor. Orta kısımda bulunan ızgaranın tam ortasına plakalık; sağına ve soluna ise arabanın karakterini özelleştirecek daireler eklenmiş. Yine daire şeklinde büyükçe sis farları bulunan C3 Aircross, tamponun üstünde ise ince uzun led farlar taşıyor.

Yan kısma baktığımızda üstte bulunan kırmızı tavan çıtaları aracın sportifliğini ve karakterini belirlerken, C sütununda cam üzerindeki kırmızı çizgiler ise çitanın devamı niteliği taşıyor. Yine kırmızı kaplı aynalar ise aracın tarzını yansıtıyor.

İç kısımda gri renkteki koltuklar kırmızı dikiş ve çizgiler ile süslenirken; yine hava kanalları üzerinde ve direksiyonda kırmızı trim parçalar kullanılmış. İç kısımda bulunan dev ekran üstün özellikler sunarken, el freninde ise tıpkı Megane 2’deki gibi farklı bir tasarıma gidilmiş.

Farklı özellikler sunan Citroën C3 Aircross, bu sene Autobest etkinliklerinde satın alınabilecek en avantajlı yeni otomobil olmaya hak kazandı. Kendilerini tebrik ediyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler