Cumartesi, Nisan 27, 2024

Yenilenen BMW X4 Duyuruldu! İşte Yenilenen Efsane: X4!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni BMW X4 geliyor. BMW ailesinin coupe modeli X4, 4 yıllık bir aradan sonra yeniden tasarlandı ve tanıtıldı.

Geçtiğimiz zamanlarda kamuflajlı bir şekilde kameralara yakalanan X4, kısa bir süre sonra üzerindeki giysiyi çıkardığında, rengi ile birlikte ifşa olmuştu. Şimdi ise X4’ün yüzü ve fiyatı resmi olarak duyuruldu.

bmw x4 5

BMW tarafından yapılan açıklamaya göre Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan BMW’nin şimdiden özellikleri ve fotoğrafları paylaşıldı. X4 öyle özenle tasarlanmış ki, coupe kasası ile oldukça yakışıklı ve  agresif bir görüntü kazanmış.

X4’ün Tasarım Değişiklikleri!

• Boyut ve Ağırlık

İlk olarak 2014 yılında piyasaya sürülen X4 modeli toplamda 20 bin adet satmayı başarmıştı. Bu model ise eski modele nazaran birçok farklılık gösteriyor. Aracın donanımındaki ve kaportasındaki farklara gelmeden önce boyutlarından bahsetmek gerek.

bmw x4 4 min

2014 yılında tanılan X4’e baktığımızda, 1881 milimetre genişliğe, 1624 milimetre yüksekliğe ve 4671 milimetre uzunluğa sahip olduğunu görüyoruz. Yeniden tasarlanan X4 ile önceki modele göre 4 santimetre daha geniş, 7.6 santimetre daha uzun ve 5 santimetre daha fazla aks mesafesine sahip. Ağırlığına baktığımızda ise önceki modelin 1745 kilogram olduğunu görürken, yenilenen X4 eski versiyonundan 50 kilogram daha hafif.

• Dış Tasarım

Aracın ön kısmına baktığımızda yenilenen X4 eskiye göre nazaran birçok fark görebiliyoruz. İlk göze çarpan kısım eski X4 modelinde tampondaki ızgaraların üzerinde ayrı bir yere konumlandırılan sis farları, yenilenen versiyonda ızgaraların içine monte edilmiş. Yine far grubuna baktığımızda ise eski far grubunun daha kısa olduğunu görebilliyoruz.

bmw x4 1 min

Yan kısma baktığımızda eski X4’te bulunan cam çıtası kromları ve kapı altındaki bıçaklar mevcut değil. Krom aksesuarların opsiyon olarak seçilebileceğinii tahmin ediyorum. Yan kısımdaki bir diğer fark ise eski versiyonda çamurluk üzerine monte edilen sinyal ışığının yeni versiyonda bulunmaması.

bmw x4 3 min

Arka kısma geçtiğimizde ise eski versiyondan daha farklı dizayn edilmiş bir bağaj kapağı ve tampon görüyoruz. Bu kısımdaki tasarımı ben birazda olsa Mercedes GLE 350 serisine benzettim. Gerek marka modelin yazıldığı kısımlar, gerek arka stopların ayrılma yeri ve gerek bagajın kesildiği noktalarda GLE 350 ile aynı tasarım kullanıldığını görebiliyoruz.

• İç Tasarım

İç kısma geçtiğimizde ise eski tasarımdaki lükslüküğün, bu tasarımda sportiflik ile karıştığına şahit oluyoruz. Direksiyona baktığımızda yine 3 kol tercih edildiğini fakat bu kolların biraz inceldiğini görebiliyoruz. Göğüste kullanılan gri renkli kısımlar aracın sportif görünümünü bir hayli desteklemiş.

bmw x4 iç1 min

Yine orta kısımda bulunan dokunmatik ekran, yerini ayrı bir panelde taşımış. Bu yer değişikliğinin sebebi ise şoförün ekranı daha iyi görebilmesi ve gözünü yoldan ayırmadan multimedya sistemini kontrol edebilmesi. Ekranın büyüklüğü ise ise 10,25 inç.

Yine orta kısımda vitesin, vitesin önündeki gözün ve vitesin sağında bulunan kumandanın yerini koruduğunu görebiliyoruz. Bu kısımda ise eski sürümdeki gri parçalar kaldırılmış, yerine piano black aksamlar getirilmiş.

bmw x4 iç2 min

Eski X4’ün çoğunda kullanılan kahverengi deri koltuklar, yeni X4’te daha sportif olarak tasarlanan siyah deri koltuklarla değiştirilmiş. Bu koltukların dikişlerinde ise; kapı kollarında, paspaslarda ve kol dayamada kullanılan kırmızı renk tercih edilmiş.

Güçlü Motoru!

Eski X4’e baktığımızda 2.0 litrelik motoru 190 beygir ve 400 Nm tork ile destekleniyordu. Yenilenen X4’te ise 3 adet benzinli ve dört adet dizel olmak üzere 7 adet motor çeşidi kullanılacak. Motor seçeneklerine baktığımızda ise 184 beygirden başlanıp, 360 beygire kadar farklı güçteki motorlar sunuluyor.

bmw x4 2 min

2.0 litrelik motorunu 252 beygir ve 350 Nm tork ile destekleyen xDrive30i maximum 240 km/h hıza ulaşıyor. 0-100 değeri ise 6,3 saniye kadar kısa. 3.0 litrelik 6 silindirli M40i ise gücünü 360 beygir ve 465 Nm torkundan alıyor. Bu motorun 0-100 değeri ise 4,6 saniye. 8 ileri şanzımanlarla gücünü yere aktaran X4’ler, BMW ailesinin bu zamana kadarki en yakışıkle coupe’si olacak gibi duruyor.

Aracın iç-dış tasarımını ve motorunu detaylıca inceledik. Yenilenen X4’ün eskiye nazaran daha lüks ve sportif özellikler kazandığını, ayrıca performansının ise dahada arttığını söylemek gerek. Fiyatına gelecek olursak: Bu aracın yurt dışındaki satış fiyatı baz modelde 50 bin dolar olarak belirlenmiş. Ülkemizde ise daha yüksek olacağını tahmin ediyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler