Salı, Nisan 23, 2024

Range Rover, SUV Modeli İle 999 Basamaklı Merdivene Tırmandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Range Rover, Çin’de bir ilke imza attı. Range Rover lüks SUV modeli ile Cennet’in Kapısı’na tırmandı.

Range Rover yeni SUV modeli ile Çin’in dağlarına dayandı. Bir rekor denemesi için Çin’in yolunu tutan Range Rover, Çin dağlarına adını yazdırdı. Cennet’in Kapısı adı ile bilinen dağın özelliği arasından uzunca bir merdivenin geçmesi.

Çin’deki Tianmen Dağı üzerindeki doğal kaya kemeri Cennet’in Kapısı, Range Rover’a ev sahipliği yaptı. Sauron’un gözüne benzetilen Cennet’in Kapısına kuvvetli motoru sayesinde dayanan Range Rover bir ilke imza attı. Dragon Challenge kapsamında yüksek merdivenlere tırmanan SUV modeli dağa adını yazdırdı.

range rover 2

Range Rover’ın Sport PHEV isimli Hybrid modeli SUV’si, Dragon Challenge adı altında bir rekora imza attı. Etrafa ateş saçan kırmızı renkli SUV, ilk olarak Dragon isimli yolu geçiyor. Yolun bu ismi almasının nedeni ise oldukça tehlikeli ve zorlu 99 adet dönüşünün bulunması.

Dragon yolunu geçtikten sonra Cennet’in Kapısına giden merdivenlere dayanan Sport PHEV, Panasonic Jaguar yarış takımının pilotu HO-Pin Tung ile teste başlıyor. Merdivene baktığımızda oldukça zorlu ve uzun olduğunu görebiliyoruz. Keza bu merdiven 45 derecelik bir açıya ve 999 adet basamağa sahip.

range rover 3

45 derece deyip geçmemek gerek. Keza hafife alınmayacak kadar dik bir yokuş. Range Rover bu dik merdiveni pilotun profesyonelliği ve aracın motoru ile yürüyen aksamının eşsiz uyumu sayesinde tırmanmayı başardı. Pilot ise tırmanıştan sonra şu sözleri söyledi:

“Ben Formula E’yi yaşadım, Formula 1’i kazandım ve 24 Saat Le Mans’ta kazandım, ancak şüphesiz, şimdiye kadar karşılaştığım en zorlu sürüş zorluklarından biriydi.”

range rover 6

Rekorun Ardında Güçlü Motor Yatıyor!

Baştada belirttiğimiz gibi bu araç Range Rover’in SUV modelinin Hybrid versiyonu. Yani bu motor hem elektrik hemde benzin ile çalışabiliyor. 2.0 litrelik Hybrid motorunun performansını 398 beygir ile destekleyen Range Rover, Çin dağlarını feth etmeyi başardı. Totalde 640 Nm tork üretebilen Sport PHEV, 8 ileri otomatik şanzımanı ile gücünü en iyi şekilde yansıtıyor.

range rover 8

0-100 değeri 6.7 saniye gibi ufak bir süre olan Sport PHEV elektrikli motoru ile fark yaratıyor. Bir depo ile sadece elektrik kullanarak 50 km yol yapabilen Sport PHEV hem uzun yol hem şehir hemde arazi için atlanamayacak bir seçenek.

Güçlü motoru, en iyi şekilde dizayn edilmiş yürüyen aksamı ve profesyonel pilotu ile Çin’in dağlarını feth etmeye gelen Range Rover, SUV modeli ile 999 basamaklı uzun merdiveni çıkmayı başardı. Tırmanışın nasıl yapıldığını ve aracın performansını alttaki videodan izleyebilirsiniz. Sizde düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler