Cuma, Mart 29, 2024

Cooler Master CK721 Mekanik Klavye Tasarımı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Premium sınıf oyuncu ürünleriyle yakından tanıdığımız Cooler Master, kısa süre önce yeni klavye modelleri için de duyuru yaptı. Cooler Master CK721 adıyla gelen yeni klavye modeli, çok amaçlı kullanım artısı ve dayanıklı yapısıyla dikkat çekiyor.

Almayı düşünenler, tasarımını ya da teknik özelliklerini merak edenler için yeni klavyenin detaylarından da söz edeceğiz. Hiç zaman kaybetmeden bu kompakt yapılı klavyeyi değerlendirmeye geçelim.

Cooler Master CK721 Mekanik Klavye Tasarım Yapısı

Söylediğimiz gibi klavye kompakt bir yapıyla geliyor. %65 yerleşim düzenine sahip olan seri, kullanım açısından da oldukça rahat diyebiliriz. Küçük boyutlar zaten kullanım konusunda belli bir avantajı da beraberinde getiriyor.

Cooler Master CK721

Gövde malzemesi kısmına geçtiğimiz zaman ise yeni klavyenin fırçalanmış alüminyum gövde kullandığını görüyoruz. Çıkabilen üst alüminyum kapak ise klavyenin temizlenmesini biraz daha kolaylaştırıyor.

Bunun dışında tasarım konusunda söz etmemiz gereken bir diğer kısım ise ışıklandırma. Soft bir ışıklandırma artısını beraberinde getiren Cooler Master CK721 klavye, tuş başına RGB aydınlatmayla geliyor. MasterPlus+ yazılımı üzerinden de renklendirme ve efektler için tüm ayarları yapabiliyorsunuz.

Cooler Master CK721

Diğer Tasarım Ayrıntıları

  • İki adımlı yükseltme ayaklarına sahip. Kullanım açınızı daha iyi belirleyebiliyorsunuz.
  • Yan kısımda yer alan bir anahtar var ve bu anahtar bağlantılar arasında geçiş yapmanızı sağlıyor.
  • Taşınabilir ve çok daha rahat bir kullanım için tercih edilebilecek yumuşak bileklik artısı var. İstediğiniz zaman kullanabiliyorsunuz.
  • Dayanıklı ve şık tuş başlıkları kullanılmış.
  • Uzay Grisi ve Beyaz renk seçenekleri var.

Cooler Master CK721

Cooler Master CK721 mekanik klavye tasarımı için söyleyeceklerim bu kadar. Zaten hem video hem de görselleri ekleyeceğim. Tasarımı siz de değerlendirebilirsiniz. Biz geçelim artık bu serinin teknik özelliklerine.

Cooler Master CK721 Teknik Özellikler Açısından Nasıl?

Yeni nesil klavyenin teknik özellikleri noktasında direkt dikkatimi çeken mekanik anahtarlar oldu. 50 milyondan fazla tuş basım dayanıklılığı sunan klavye, tek bir mekanik anahtar seçeneğiyle gelmiyor.

TTC mekanik anahtarlara sahip olan seride; kırmızı, mavi ve kahverengi anahtarlardan birini tercih edebiliyorsunuz. Bu arada ülkemizde satışta olan modellerde genelde kırmızı anahtarı gördüğümü de söylemek isterim.

Cooler Master CK721

Zengin Bağlantı Seçenekleri

Mekanik anahtarların sonrasında dikkat çeken ikinci kısım ise kesinlikle zengin bağlantı seçenekleri.

CK721 klavye, 3 farklı bağlantı türünü de destekliyor. İsterseniz Bluetooth 5.1 üzerinden, isterseniz 2,4 GHz kablosuz bağlantı üzerinden ya da kablolu bir şekilde Type-C bağlantısı üzerinden klavyenizi kullanabiliyorsunuz.

Bu 3 farklı bağlantı sayesinde 3 ayrı cihazla bağlanabiliyor ve tasarım kısmında söz ettiğimiz geçiş anahtarlarıyla, bağlantılar arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. Böylece işlevsellik konusu da öne çıkmış oluyor.

Zaten platform desteği konusunda bir sınır yok. Cooler Master CK721; Windows, Android, Mac OS ve iOS platformlarında kullanılabiliyor.

Cooler Master CK721

Hassas Kadran Bölümü

Klavyenin hemen sağ üst köşesinde bir kadran yer aldığını göreceksiniz. 3 yönlü olan bu hassas kadran, yine işlevsellik odaklı bir küçük artı. Burada kadranı istediğiniz kullanıma göre özelleştirebiliyorsunuz. İsterseniz ses özellikleri için isterseniz renk modları için kullanın. Hepsini MasterPlus+ yazılımı üzerinden ayarlayabilirsiniz.

Cooler Master CK721

Pil Süresi Nasıl?

CK721 klavye için vereceğim son bilgi ise klavyeyi kablosuz olarak kullanmak isteyenlere gelecek. Klavyenin içerisinde 2000 mAh değerinde bir pil bulunuyor. Bu pil LED’ler kapalı olduğu konumda Bluetooth üzerinden 73 saatlik bir kullanım ömrü sunuyor. Yok 2.4 GHz kablosuz bağlantı üzerinden bağlanacağım derseniz de o zaman 14 saate kadar pil ömrü alıyorsunuz.

Tasarımı şık ve teknik özellikleri de göz doldurucu diyebileceğim Cooler Master CK721 klavye modeli için aktaracaklarım bu kadar ile sınırlı. Sizin ek olarak sorularınız varsa, hemen aşağıda yorumlara alalım. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler