Perşembe, Nisan 25, 2024

PowerColor Radeon RX 6750XT Ekran Kartı Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin yeni amiral gemilerini sessiz sedasız hazırladığını biliyoruz. Zira şimdiye kadar RX 6X50 XT serisi için yeteri kadar sızıntı geldi. Artık seri olarak değil de model model yeni ekran kartlarının sızmaya başladığını da görüyoruz. Son olarak karşımıza çıkan model PowerColor Radeon RX 6750XT oldu.

RRA listesinde görüntülendiği söylenen yeni ekran kartının, özelliklerine ilişkin de bazı ufak tüyolar var. Tabii ki bu tüyolar doğrudur, yeni kart böyle özelliklerle gelecek diyemiyoruz ama en azından bize fikir veriyor diyebiliriz.

PowerColor Radeon RX 6750XT için Beklenen Özellikler Neler?

Sızıntıya göre yeni ekran kartında bellek olarak GDDR6 bellek kullanılmaya devam edecek. E zaten ana modelde de aynı bellek türü vardı. Bu açıdan baktığımız zaman bizim için çok büyük bir sürpriz değil.

Bellek miktarına geldiğimiz zaman da aynı şey geçerli. Bellek miktarı konusunda da yine 12 GB tercihi yapıldığı anlaşılıyor.

PowerColor Radeon RX 6750XT

Bu da demek oluyor ki yine ana model RX 6700XT ile aynı bellek kapasitesi olacak. Muhtemelen bellek hızları konusunda farklar karşımıza çıkabilir. Ana modelde 16 Gb/sn bellek hızı varken, bu modelde beklenti 18 Gb/sn bellek hızı olacağı yönünde.

Mimari açısından ise yine Navi 22 GPU göreceğiz ve akış çekirdek sayısı değişmeyecek. 2560 akış çekirdeği kullanılacak.

Daha hızlı bellek ve biraz daha artmış olan bellek bant genişliği ile performans konusunda ne kadar fark yaratılır bilmiyoruz ama RX 6750XT, ses getiren kartlardan biri olacak orası kesin. PowerColor Radeon RX 6750XT ise ilk özel modellerden biri olarak gelecek gibi gözüküyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler