Perşembe, Mart 28, 2024

MSI Radeon RX 6400 AERO ITX Sızdı! Yeni Kart Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarında üst segment modellere alışmaya başladık. Bir süredir RTX 3090 Ti gibi modelleri konuşuyoruz. Ama fiyat performans dengesini öne çıkaracak yeni sürprizler de gelmiyor değil. MSI Radeon RX 6400 AERO ITX bu sürprizlerin en etkileyicisi olacak.

Zira OEM pazarına özel olarak hazırlanmış ekran kartı, fiyat performans açısından çok iddialı bir model olacak. Belki gücü çok üst düzey seviyelerde olmayabilir ama ekran kartının fiyatından umutluyuz.

MSI Radeon RX 6400 AERO ITX Görselleri Sızdı

Yeni model için bizi bu kadar heyecanlandıran nokta ise yeni ekran kartının kutu görsellerinin de sızması oldu. Baktığımız zaman kartın, tek bir fanlı olacağını görüyoruz.

Tam merkezde büyük bir fan yer alacak ve bu kart için de fazlasıyla yeter diye düşünüyoruz. Üzerinde MSI yazısının yer aldığı fanın, niteliklerinin neler olacağı konusunda ise ne yazık ki bir bilgi yok.

Kutu görseline baktığımız zaman ise yeni ekran kartının teknik özelliklerine ilişkin bazı beklentilerimiz yanıt buluyor. Bir kere kart üzerinde 4 GB bellek vurgusu yapılmış. Ayrıca hedef kitlesinin de 1080p olduğu net olarak gösterilmiş.

MSI Radeon RX 6400 AERO ITX

200-250 dolar gibi bir fiyatı olmasını beklediğimiz yeni ekran kartının piyasaya çıkışının ise 10 Mayıs tarihinde olması bekleniyor.

Ülkemizde de satılacak mı bilmiyoruz ama ülkemize de gelirse yeni nesil modeller içerisinde en uygun fiyatlı ekran kartı olacaktır. Özellikle giriş segment sistemleri süsleyebilir.

Kartın Özellikleri

  • Akış Çekirdek: 768 adet
  • Bellek: 4 GB GDDR6
  • Oyun Saat Hızı: 2039 MHz
  • Boost Saat Hızı: 2321 MHz
  • Bellek Arayüzü: 64 bit
  • Bellek hızı: 14 Gb/sn
  • TDP: 53W
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler