Çarşamba, Nisan 24, 2024

Intel Arc A350M için Testler Başladı! Performansı Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel’in harici laptop ekran kartlarının tanıtılmasının üzerinden çok bir zaman geçmedi. Tüm modelleri sizlerle paylaşmıştık. İşte bu yeni harici ekran kartları içerisinde en mütevazi olan model Intel Arc A350M GPU birimi, yavaş yavaş kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Samsung Galaxy Book2 Pro içerisinde yer alan ekran kartı, laptop modelinin satışa çıkmasıyla beraber bir bir testlere de girmeye başladı. İlk test sonuçları ise yeni grafik biriminin beklediğimizden biraz daha düşük bir performans göstereceğini ortaya koyuyor.

Intel Arc A350M Performansı Testi Sonuçları Nasıl?

Jeoljit araştırma ekibinden bir uzmanın yaptığı testlerde başta söylediğimiz gibi Galaxy Book2 Pro modellerinden yararlanılmış. Teste çıkan cihazda Intel Core i5-1240P işlemci yer aldığını ve RAM olarak 16 GB LPDDR5 RAM barındırdığını da belirtelim.

Tabii ki burada asıl odaklanılan kısım Intel’in yeni harici grafik birimi olmuş. İlk testi, bizim de kullandığımız 3DMark üzerinden yapmışlar. 3DMark testinde şaşırtıcı bir şekilde grafik skorunun 200 olduğunu görüyoruz.

Bu demek oluyor ki GTX 1650 modelinden geride bir ekran kartı olacak. Hissedilir derecede geride.

Peki ana rakip olan Nvidia MX450 modeline karşı durum ne? Burada da bir kafa karışıklığı var. Aslında testlerde seri MX450 modeline göre daha iyi çıkmış ama testlerde yer alan model Max-Q 35W modeli değil. 25W modeli.

Intel Arc A350M Intel Arc A350M

35W model de olsa ben yine de Intel Arc A350M serisinin önde olacağını düşünüyorum ama bu testlere göre GTX 1650 kadar iyi olmadığını da anlıyoruz.

Şimdi işin ikinci ve asıl kısmı var. O kısım tabii ki oyun testleri. Cihazın oyun testlerine alındığı da söylenmiş ve bir ekran görüntüsü paylaşılmış.

Açıkçası ekran görüntüsünden çok bir şey anlaşılmıyor. Bu nedenle biraz açıklayalım. Öncelikle oyunların düşük ayarlarda test edildiğinin söylendiğini ekleyelim. Sonrasında oyun testlerine baktığımız zaman ise FPS değerleri bana düşük geldi.

Intel Arc A350M

Mesela Overwatch oyununda 68 FPS aldığı gözüküyor. Ama bunu düşük ayarlarda ve Full HD değerde alıyor. LOL’de ise 100 FPS değerini görmüş. Eğer bu sonuçlar gerçekse beni çok tatmin etmedi. Ama unutmayalım ki Intel Arc A350M, yeni serinin en düşük üyesi.

Asıl dikkatimi çeken konu şu oldu ki yeni grafik biriminde bazı uyumluluk sorunu olduğundan da söz edilmiş. Bazı oyunların, GPU birimiyle çalışmadığı vurgulanmış. Muhtemelen bir güncelleme ile çözülebilecek basit bir sorundur. Zira yeni grafik birimleri çok yeni. Intel biraz mesai harcayacak orası kesin.

Benim asıl merak ettiğim ise Intel Arc 7 serisinin performansı. Üst segment bu modellerin testleri de yaz aylarında gelecektir. Zira seri yaz aylarında satışa çıkacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler