Cumartesi, Nisan 27, 2024

Ryzen 7 5800X3D için İlk Oyun Testi de Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son dönemin gözde işlemcisi haline gelen AMD Ryzen 7 5800X3D için testler sızmaya devam ediyor. Dün XanxoGaming tarafından sızdırılan bir performans testinden söz etmiştik.

İşlemci nasıl bir performans gösterecek ve temel model ile ne kadar farklı olacak bunun yanıtını az çok almıştık. Hala işlemciye nereden ulaştıklarını bilmiyoruz ama XanxoGaming tarafından yeni test sonuçları da yayınlanmaya devam ediyor.

Son olarak bir oyun testi yayınlandı. Shadow of the Tomb Raider oyununda işlemcinin performansının nasıl olduğu gösterildi.

Ryzen 7 5800X3D Oyun Testinde Nasıl?

Test sonuçları ne kadar doğru bilmiyorum ama beni bir hayli şaşırttı diyebilirim. Zira test sonuçlarına göre söz konusu işlemci, rakibi Intel serisini geride bırakmayı başarıyor. Önce testlerinden sisteminden birazcık söz etmek gerekiyor.

İlginç bir şekilde Ryzen 7 5800X3D işlemcisinin yer aldığı sistemde;

  • RTX 3080 Ti GPU
  • DDR4-3200 MHz RAM kullanılmış.

Ryzen 7 5800X3D

Rakip olarak gösterilen Intel Core i9-12900K işlemcisinin yer aldığı sistemde;

  • RTX 3090 Ti GPU
  • DDR5-4800 MHz RAM kullanılmış.

Testlerin CPU üzerine yapılması adına oyun 720p grafiklerde ve özel ayarlarda test edilmiş. Alınan FPS sonuçları ise;

  • AMD işlemci için 231 FPS
  • Intel işlemci için 190 FPS olmuş.

Ryzen 7 5800X3D

Bu demek oluyor ki AMD %20-22 oranında daha iyi bir oyun performansı sunuyor. Zaten AMD’nin tanıtımında da oyun konusunda Ryzen 7 5800X3D işlemcisinin rakip Intel 12900K modelinden daha iyi olduğu söylenmişti. Yaklaşık olarak %10’luk bir farktan söz ediliyordu ama bu kadar farkı beklemiyorduk.

Tabii ki dün söylediklerimizin aynısını bugün de söylememiz lazım. Her ne kadar bu kez AMD’nin işlemcisi iyi sonuçlar almış olarak gözükse de testlerin resmi olmadığının bir kez daha altını çizelim. Henüz işlemci pazardaki yerini almadı.

Bu sonuçlar gerçekten doğru mu işlemcinin resmi satışa çıkış tarihinden sonra gelecek olan testlerle göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler