Salı, Nisan 23, 2024

AMD Ryzen 7 5800X3D için Performans Testi Sonuçları Sızmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 7 5800X3D, çok yakın bir zamanda piyasadaki yerini alacak. Tabii ki çıkış yaptığı gibi en güçlü işlemciler arasına da ismini yazdıracak. AMD’nin gerçek anlamda iddialı işlemcileri arasında gördüğümüz modelin piyasaya çıkışı bir yana şimdiden testlerinin sızdırılmaya başladığını bile gördük.

İşlemciye nasıl ulaştılar ya da testleri hangi şartlar altında yaptılar bilemiyoruz ama XanxoGaming tarafından bazı test sonuçlarının yayınlandığını gördük. Peki bu testlere göre işlemci nasıl?

AMD Ryzen 7 5800X3D Test Sonuçlarında Nasıl?

Gigabyte Aorus Master X570 anakart, RTX 3080 Ti ekran kartı ve 16 GB DDR4 RAM’in yer aldığı bir sistemde test edildiği söylenen işlemci, Geekbench 5 üzerinden 1.639 tek çekirdek puanı ve 10.498 çoklu çekirdek puanı almış.

AMD Ryzen 7 5800X3D

Bu sonuç ne kadar doğru tabii ki bilmiyoruz ama açıkçası sonuç gerçekten böyleyse beni çok tatmin etmedi. Zira temel modelde de benzeri sonuçlar vardı. Arada büyük farklar yok. Ama tekrar altını çiziyorum ki AMD tarafından yayınlanmadığı için ya da işlemci resmi olarak piyasada olmadığı için, bu yapılan test güvenilir demek mümkün değil.

AMD Ryzen 7 5800X3D

Devam ettiğimizde diğer testte karşımıza Cinebench R23 çıkıyor. Burada da AMD Ryzen 7 5800X3D modeli 1493 gibi bir skor almış. Yine arada uçurum yok gibi gözüküyor.

Asıl benim dikkatimi çeken test ise Blender testi oldu. Sonuçta yeni işlemcide ek olarak 64 MB L3 önbellek yer almakta. Render sürelerinde de bir iyileşme bekliyoruz. Blender testine baktığımız zaman ise bu iyileştirme karşımıza çıkıyor.

AMD Ryzen 7 5800X3D AMD Ryzen 7 5800X3D

İşlemci yapılan testlerde 246 gibi bir skor almış. Hemen temel modele döndüğümüz zaman 238 gibi bir puan aldığını hatırlıyoruz. Burada temel modele göre %11’e kadar varan farkların oluştuğundan da söz edilmiş.

Şu an için XanxaGaming tarafından yapılan testler bu şekilde. Ama dediğimiz gibi bu testlerin resmi bir dayanağı yok. İşlemciyi nereden buldular da test ettiler onu da hiç bilemiyorum. Biz daha resmi testler için 20 Nisan’ı bekleyelim. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler