Perşembe, Mart 28, 2024

Cooler Master Summer Summit 2021 Etkinliği Hızlı Başladı! İşte Yeni Ürünler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her ne kadar pandemi nedeniyle fiziksel etkinliklere hasret kalmış olsak bile, bize fiziksel etkinlikleri aratmayacak olan dijital etkinlikleri de görmeye başladık. İşte böyle bir başka etkinlik, kaliteli ürünleriyle tanıdığımız Cooler Master tarafından geldi. Ürünleriyle iddiasını konuşturan marka, Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliğini duyurdu ve birçok kategoride yeni ürünler sundu.

Gather Town aracılığıyla online olarak gerçekleştirilen etkinlik, sandığımızdan da daha heyecanlı oldu çünkü sıradan dijital etkinliklere benzemiyor. Cooler Master etkinlik için özel olarak 8 bitlik bir ada bile hazırlamış. Bu ada üzerinden de ürünleri gezmek mümkün olacak. Peki neler tanıtıldı? Bu sene özellikle oyuncular neler görecek?

Cooler Master Summer Summit 2021 Etkinliğinde Duyurulan Ürünler

Açıkçası ürün tanıtımı konusunda da benzerine çok rastlamadığımız bir etkinlik oldu. Öyle ki marka birçok kategoride birçok yeni ürün tanıtımı yaptı. PC Hocası olarak bizim de görevimiz bu ürünleri son detayına kadar sizlerle paylaşmak. Sizin de şaşıracağınızı düşünerek ürünlere geçmek istiyorum.

Evet yeni ürünlerin sayısı biraz fazla. Bu nedenle ürünleri de gruplara bölerek, yani kategorize ederek paylaşacağız. Hadi işimiz uzun, geçelim şu yeniliklere. 🙂

Cooler Master Summer Summit 2021 – Yeni Kasalar ve Yenilikler

İlk olarak kasalardan başlamak istedim. Hem yeni ürünlerimiz olacak hem de revize edilen yeni renkler kazanan ürünlerimiz olacak.

HAF 500 Serisi

Cooler Master için önemli kasa serilerinden biri olan HAF, sonunda dönüş yapmış gibi gözüküyor. HAF 500 modelleri, kullanıcı odaklı yeni yüzüyle karşımıza çıkıyor. Sadece tasarımsal açıdan değil de işlevsellik açısından ve maksimum hava akışı açısından da ben de buradayım diyen seri, kesinlikle iddialı kasalardan biri olacak.

Tam bir amiral gemisi ürün sınıfı özelliklerini taşıyan HAF 500, özellikle oyuncular tarafından çok tercih edilecek diye düşünüyorum. Kısaca özelliklere de bakalım ve öyle tek düze geçmemiş olalım.

Cooler Master Summer Summit 2021

En iyi en Yüksek Hava Akışı: Çok iyi bir hava akışı sağlamak adına, ön kısımda mesh yapıda gelen HAF 500, ön tarafta 200 mm ARGB 2 adet fan bulunduruyor. Dev fanlar, hem daha fazla hava akışı sağlanması için artı sağlıyor hem de sessiz bir çalışma sunuyor. Özelleştirilebilir RGB artısını da unutmamak gerekiyor.

Döner GPU Fanı: Yüksek soğutma performansı için kasa içerisinde ek oynamalar da yapılmış. Mesela kasada HDD kafesinin üzerinde, en iyi derecede GPU soğutması için 120 mm fan yerleştirilmiş. Fan için konulan braket, GPU boyutuna göre sorunsuz bir şekilde ayarlanabilmesi adına da döndürülebilir özellikli.

Cooler Master Summer Summit 2021

Çıkarılabilir Üst Panel: Kurulum yaparken zorlanmamanız adına, kasanın üst paneli de çıkarılabilir yapıda kullanılmış. Ayrıca bu kısma çift 360 mm radyatör takmanız mümkün. Yani soğutma konusunda çok daha iyi çözümlere de yükseltme yapmanıza izin veriliyor.

Yan Panelde Temperli Cam: Birçok tarz kasada olduğu gibi HAF 500 serisinde de yan kısımda kolay çıkarılabilir temperli cam kullanılmış. Yani kasanın içerisindeki o bileşen uyumunu da görebileceksiniz. Bu arada unutmadan bir beyaz bir de siyah renk seçeneği olduğunu da ekleyelim.

Cooler Master Summer Summit 2021

USB 3.2 Gen 2 Typce C Desteği: Kasa üzerinde yer alan son nesil bağlantı noktaları da yine kasanın işlevselliğini arttıran kısımlar arasında yer alıyor. USB 3.2 Gen 2 Type C bağlantıları çok işinize yarayacaktır.

7 adede kadar 120 mm ek fan kullanımı, üst ve ön panelde fanlar için destek, 2 adede kadar 360 mm radyatör sıvı soğutmalı sistemler için uyumluluk sunan HAF 500 serisi, bu özelliklerle beraber Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliği için de gözde ürünlerden biri olmayı başardı. Son bir teknik detayları da madde şeklinde ekleyelim istiyorum.

Cooler Master Summer Summit 2021

HAF 500 Teknik Detay

  • Malzeme: Yanda temperli cam, kasada çelik, plastik.
  • Önceden Dahil Olan fanlar: Ön kısımda 2 X 200 mm ARGB Fan, Arkada 1 X 120 mm Sickle Flow ARGB Fan, HDD kafes üzerinde 1 X 120 mm Sickle Flow ARGB Fan
  • Toz Filtre desteği: Üst ve alt kısımda
  • USB Bağlantı noktaları: 2 X USB Gen 1 ve 1 X USB Gen 3.2 Gen 2 Type C
  • Ses Girişi: 1 X ses jakı
  • 2.5” SSD: 2 adede kadar
  • 3.5”-2.5” Kombo: 2 adede kadar
  • Boyutlar: 516 mm X 224 mm X 510 mm – u,g,y

Cooler Master Summer Summit 2021

Evet HAF 500 serisi konusunda detayları bitirdiğimize göre artık Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliğinde söz edilen kasa yeniliklerinden devam edebiliriz.

MasterBox 500 Serisi

Biraz daha farklı tasarım bir kasa isteyenler için tasarlanan MasterBox 500 serisi, Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliğinin gözdelerinden bir diğeri oldu. Kasa, dikkat çeken geometrik tasarımıyla zaten önde gelen modellerden biri olmaya aday. Soğutma performansı da artırılan modellerden biri olan kasa için söyleyeceğimiz birkaç şey var.

Cooler Master Summer Summit 2021

Tasarım Yapısı: Kasanın tasarım yapısı dediğimiz gibi biraz daha dikkat çekici geometrik detaylar barındırıyor. Ön kısımda üst bölüm kapalı ve ARGB yan aydınlatma çizgileriyle kaplıyken, alt kısımda ise fanın yer aldığı bölümde FineMesh yapısı kullanılmış.

Bu kısımda hem mesh yapı var hem de bir filtre kullanılmış. Ayrıca burada yer alan RGB fan, görselliği de öne çıkaran detaylarımız arasında. Fan ve diğer RGB çizgiler için kasa üzerinde yer alan özelleştirme butonunu da kullanabiliyorsunuz.

Cooler Master Summer Summit 2021

Kolay Kullanım: Kasa, her zaman olduğu gibi kolay kullanılabilsin mottosu üzerine kurulmuş olan bir kasa. Kasada üst kısım kolay montaj için çıkarılabiliyor. Yan kısımda bir temperli cam var ve bu bölümde kolayca çıkarılabiliyor. Çok basit işlemlerle kasanın montajını yapabiliyorsunuz.

Fan Desteği: Fan desteği konusunda da iç soğutmayı çok iyi bir pozisyona getiren ayarlamalar yapılmış. Zaten ön ve arkada fan ile beraber gelen kasa, 7 taneye kadar 120 mm fan kullanımını desteklemekte. İsterseniz üst kısımda çift 360 mm radyatör kullana da bilirsiniz. Tıpkı HAF 500 serisinde olduğu gibi.

Cooler Master Summer Summit 2021

Geniş Ürün Desteği: MasterBox 500 serisinin son öne çıkan yanı ise ürün desteği. Kasada 410 mm’ye kadar grafik kartı kullanılabiliyor. Bu da son dönem tüm kartlarının desteklendiği anlamına geliyor. 180 mm standart PSU desteği ve 165 mm CPU soğutucu desteğini de unutmayalım.

MasterBox 500 serisi için de söyleyeceklerimiz bu kadar. Zaten görsellerden de göreceksiniz. Yeni ürüne geçmeden teknik bilgileri de vermiş olalım.

Cooler Master Summer Summit 2021

MasterBox 500 Teknik Özet

  • Malzeme: Yanda temperli cam, kasada çelik, plastik.
  • Önceden Dahil Olan fanlar: Ön kısımda 1 X 120 mm SickleFlow PWM ARGB Fan, Arkada 1 X 120 mm MF120
  • Toz Filtre desteği: Üst, ön ve alt kısımda
  • USB Bağlantı noktaları: 2 X USB Gen 1 Type A
  • Ses Girişi: 1 X ses jakı
  • 2.5” SSD: 4 adede kadar
  • 3.5”-2.5” Kombo: 2 adede kadar
  • Boyutlar: 516 mm X 224 mm X 510 mm – u,g,y

MasterBox TD300 Mesh Serisi

Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliğinin en güzel tasarımlı kasası, ödüllü TD serisine eklenen 300 Mesh modeli oldu. Kasanın tasarımının güzel gözükmesini sağlayan nokta, ön kısımda kullanılan 3D polygon yapı olmuş. Bir hareket isteyenler için tercih edilebilir şık bir görüntü var.

Cooler Master Summer Summit 2021

Tasarım Yapısı: Ön kısımda 3D polygonal bir mesh yapısının olduğunu söyledik. Bu yapı sadece tasarımın göze güzel gözükmesini sağlamıyor. Bunun yanında aynı zamanda yüksek bir hava akışı da sağlanıyor. Kasanın önü bayağı bir açık gibi düşünün.

Burada ek olarak oluşabilecek olan tozu engelleme açısından ise toz filtresine de yer verilmiş. Ön kısımda ARGB destekli olan 120 mm Sickleflow fanları da görüyoruz ve bu yapıyla beraber tasarım başarılı diyebiliyoruz. Ayrıca yine diğer kasalarda olduğu gibi TD300 Mesh kasa modelinde de çıkarılabilir üst kapak kullanılmış ki montaj çok daha basit tutulsun.

Cooler Master Summer Summit 2021

Temperli Cam Seçimi: Diğer iki modelde temperli cam olur da bu modelde olmaz mı? Tabii ki eklenmiş. Panoramik görüntü konusunda iddialı bir artı sunan temperli cam kısmı, sanki diğer kasalarla ortak özellikmiş gibi çok kolay çıkabiliyor.

Uyarlanabilir Kafes: Sürücü kafesi için ek ayarlama yapmak mümkün. Kullanım kolaylığı diyelim. PSU alanını yerleştirme konusunda düzenlemeler yapabiliyorsunuz.

Cooler Master Summer Summit 2021

Ek Soğutma Desteği: MasterBox TD300 Mesh modelinde fan var. Yok değil. Ama yine de ek fan ihtiyacı olacaktır. Bu durumda da 6 adede kadar fan desteği sunuluyor. Bir de her yönden radyatör desteği var.

Destekler: 325 mm’ye kadar PSU uzunluğu destekleniyor. 344 mm kadar GPU desteği var ve 166 mm CPU soğutucusu desteği mevcut.

Cooler Master Summer Summit 2021

MasterBox TD300 Mesh Teknik Detay

  • Malzeme: Yanda temperli cam, kasada çelik, plastik.
  • Önceden Dahil Olan fanlar: Ön kısımda 2 X 120 mm SickleFlow PWM ARGB Fan,
  • Toz Filtre desteği: Üst, ön ve alt kısımda
  • USB Bağlantı noktaları: 2 X USB Gen 1
  • Ses Girişi: 1 X ses jakı, 1 X 3,5 mm Micjack
  • 2.5” SSD: 2 adede kadar
  • 3.5”-2.5” Kombo: 2 adede kadar
  • Boyutlar: 433 mm X 210 mm X 420,5 mm – u,g,y

Evet bir modelin daha sonuna geldik. Gördüğünüz gibi etkinlik uzun. 🙂 Cooler Master bombaları peşi sıra patlattı. E biz de Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliğine tam gaz devam edelim.

Kaçırmayın: Cooler Master Caliber R2 Oyuncu Koltuğu İncelemesi 

NR200P Serisi için Yeni Renk Seçenekleri

Ben cıvıl cıvıl bir kasa istiyorum diyenler de unutulmamış. Çok sevilen NR200P serisi için de 4 yeni renk seçeneği sunulmuş. Açıkçası yazı evinize getirecek canlı renkler sunulduğunu söyleyebiliriz.

Reddit üzerinden seçilen yeni renkler oldukça canlı. Toz boyalı SGCC çelikten üretilen kasaların dayanıklılık ve renk koruması konusunda da iddialı olduğunu belirtmek isteriz. Seride yer alacak yeni renkler için en kötü haber ise sınırlı sayıda olacak olması. Bu renkleri kullanmak isteyenler acele etmek zorunda olacak orası kesin. Yeni renklere gelince renkler şöyle;

  • Karayip Mavisi ki benim favorim oldu
  • Gün Batımı Turuncusu
  • Flamingo Pembesi
  • Üzüm Moru.

NR200P MAX Serisi

Markanın kendi ürünlerini kullandığı ufak boyutlarıyla az yer kaplayan kasalardan birisi de NR200P MAX modeli oldu. Bu kasanın en büyük avantajı hem birçok üst düzey bileşen için uyumlu olması hem de sadece 18 litrelik bir yer kaplaması. Bunun dışında model, dahili donanımlarla beraber geliyor.

3.nesil bir Cooler Master 280 mm radyatörü içerisinde barındıran ve soğutma çözümüyle beraber gelen kasada aynı zamanda 850W Gold sertifikalı bir PSU modeli de dahili olarak sunuluyor. İstediğiniz sistemi kurabileceğiniz güzel bir kasa modeli.

Cooler Master PCIe 4.0 x16 Kablo

Kasa içerisinde kullanılacak olan bileşenlerden biri olacak olan yeni kablo, veri iletimini maksimum seviyeye çıkarmak adına tasarlanmış. Hem en iyi derecede parazitsiz olarak veri iletimi sunuluyor hem de daha esnek yapı ile beraber daha dayanıklı bir kablo sunuluyor. Özellikleri kısa kısa aktarmak istersek aşağıdakileri ekleyebiliriz.

PCI 4.0 Desteği: PCIe 3.0 ile karşılaştırıldığı zaman, iki katına kadar daha fazla bant genişliği sunan Gen4.0 desteğinin bulunduğu kablo, 64 GB/sn aktarım hızıyla geri uyumluluk sunarken, PCIe 4.0 cihazlar için ise 16 GT/s bit hızını destekliyor.

Cooler Master Summer Summit 2021

Altın Kaplama PCI Birimi: Maksimum dayanıklılık için PCI pimi altın kaplama olarak sunulmuş ve bu da kullanım ömrünü arttırmayı başarmış.

Cooler Master Summer Summit 2021

Son Derece Dayanıklı PCB: Çok katmanlı PCB, bir yandan kablonun dayanıklılığını arttırırken bir yandan da uzun süre sorunsuz çalışma artısı sunmakta.

Cooler Master Summer Summit 2021

Devam etmeye kalksak daha Cooler Master PCIe 4.0 x16 Kablo için anlatacağımız çok şey olur ama ana mantığı aktardığımızı düşünüyorum ve geçiyorum bir sonraki ürünümüzü.

Cooler Master Evrensel Grafik Kartı Tutucu 2.0

Evet kasalar bölümündeyiz ama kasaların içerisinde kullanılan bileşenlerden de söz etmeden geçmememiz lazım. Kasa içerisinde herkesin ihtiyacı olabilecek yeni ürünlerin başında ise Cooler Master Evrensel Grafik Kartı Tutucu 2.0 sürümü geliyor.

Bu yeni sürümle beraber marka, ekran kartı braketine Cooler Master PCIe 4.0 kablo desteği ekliyor. Yeniden gözden geçirilen tasarımının yanında artık Cooler Master Evrensel Grafik Kartı Tutucu 2.0, PCIe 4.0 desteğiyle çok daha verimli bir hale de gelmiş oldu.

Kasa bölümünü böylece bitirmiş oluyoruz. Yeni bir şey tanıtılır ya da bu bölüm için ek bir değişiklik, güncelleme gelir o zaman sizlere de bilgi veririz. Şimdi geçelim, yeni nesil koltuklar ve monitörler gibi CMIO sınıfı ürünlere.

Cooler Master Summer Summit 2021 – CMIO İş ve Oyun Odaklı Yenilikler

Burada çok iddialı yeni koltuklara yer verildiğini gördük. Özellikle bir oyuncu koltuğu var ki oyuncular yerinden kalkmak istemeyecek.

Hybrid 1 Koltuk

Hem oyuncuların hem de profesyonel içerik oluşturucuların ihtiyaçlarını karşılamak adına sunulan Hybrid 1, konfor ile agresif tasarımı bir araya getiriyor. Koltuk konfor odaklı ofis koltuklarıyla oyuncuları hedef alan yarış koltuklarının bir birleşimi gibi gözüküyor. Biraz daha detaya inerek özellikleri vermek istiyorum.

Cooler Master Summer Summit 2021

Şıklık ve Konfor Bir Arada: Cooler Master Hybrid 1 modelini bir ofis koltuğu olarak düşünerek aldığınız zaman, sıradan ofis koltuklarında bulunmayan 180 derece yatma artısı direk dikkatinizi çekecek.

Konfor noktasında başarılı olan seri, tam 4 boyutlu bel desteği ve geniş bir koltuk başlığı ile beraber geliyor. Konfor yönünü ofis koltuklarının bile önüne çıkarmaya başardığı söylenen Hybrid 1, daha az terleme yaparak uzun süre koltukta oturanlar için de ideal bir ürün sınıfına giriyor.

Cooler Master Summer Summit 2021

Ergonomik Yapı: MuscleFlex ağ ile tanımlanan koltuk, oyuncu koltuklarında olduğu gibi tüm vücudu sarıyor ve bu yönüyle de oyuncu koltuklarına yakın bir seri olarak gözüküyor.

Kısacası markanın tüm bu iddialarını üst üste koyacak olursak, hem ofis ortamında hem de oyuncular için kullanılabilecek iddialı ürünlerden birisi.

Cooler Master Summer Summit 2021

Motion 1 Koltuk

D-Box ile yapılan işbirliğinin bir sonucu olan Motion 1, rakiplerinden biraz daha ayrılan bir yapıya sahip. D-BOX ortaklığı ile sunulan koltuk, 4DX sinema salonlarında kullanılan koltuklara benziyor. Koltuğun, FIA tarafından onaylanan ilk dokunsal sisteme sahip olduğunu da ekleyebiliriz.

Konfor kısmını değerlendirdiğimiz zaman ise gördüğümüz şu ki Motion 1 koltuklarında 3D şekillendirilmiş köpük sunuluyor. Bu da tüm vücut tipleri için yeterli konforun sunulması anlamına geliyor. Yatabilme, yükseklik ayarı gibi standart özellikleri de bünyesinde barındıran Motion 1, gelişmiş bir bel desteği ve başlık ayarı getiriyor.

GM27-FQS Oyuncu Monitörü

Oyuncu koltuklarını bir kenara bırakalım da artık oyuncu monitörleri için sunulan yeniliklere geçelim. Bunlardan birisi de GM27-FQS oldu. Çok fazla bilginin verilmediği monitör için yine de bizim elde ettiğimiz detay kısımlar var.

Öncelikle şunu söyleyebiliriz ki GM27-FQS, düz bir panel ile geliyor. Ailenin diğer bazı üyelerinde yer alan kavisli yapı bu seride yok. 27 inç ekran boyutunun olduğu oyuncu monitörü, 2K QHD çözünürlük değerine sahip bir ekran.

165 Hz yenileme hızının da olduğu açıklanan ekranda, 1 ms değeri ve HDR10 desteği dikkat çekiyor. 1000:1 kontrast oranı, 300 nits parlaklık değeri, FreeSync Premium, G-Sync desteklerini de sunan seride düşük mavi ışık özelliği de bulunmakta. Ekran için tüm bu özellikleri değerlendirdiğimde, Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliğinin ideal ürünlerinden biri oldu diyebilirim.

GM27-CFX Oyuncu Monitörü

Aynı serinin biraz daha farklı yapıda bir versiyonu olarak da özetleyebileceğimiz GM27-CFX, düz panel yerine bir tık daha kavisli bir yapıyla geliyor. Tabii ki ekranın biraz daha kavisli olması, görüş alanının artması için yeterli olmuş durumda.

1500R gibi bir kavis sunan ekranda çözünürlük ise Full HD. Ama yenileme hızı bu modelde 240 Hz seviyesine kadar çıkıyor. Ayrıca kontrast oranı da 4000:1 olarak belirlenmiş. Bunlar güzel değerler. 300 nit parlaklığın olduğu ekranın yine mavi ışık koruması var ve yine 1 ms değeri karşımıza çıkıyor.

Cooler Master Summer Summit 2021

GM32-FQ Oyuncu Monitörü

Boyut konusunda daha iyisini isteyenler için tercih edilebilecek olan GM32-FQ, 32 inç ekran boyutuna sahip. Bu ekran boyutunda ama yine düz bir panel var. Yani kavisli ekranın görüş açısı artısı bu modelde kullanılmamış.

2K QHD çözünürlük değerinin de olduğu ekranda yenileme hızı 165 Hz. 1200:1 kontrast oranının olduğu ekran, 400 nit parlaklık değerine sahip. 1 ms değerinin de sabit olarak devam ettiği ekranın, FreeSync Premium, G-Sync destekleri var. Zaten tüm seride bu destekler var.

Cooler Master Summer Summit 2021

GM34-CWQ Oyuncu Monitörü

Ben biraz daha büyük ekran severim diyenler için bir seçenek daha var. O seçenek GM34-CWQ modeli. Bu model 1500R kavis değerine sahip olan kavisli bir ekran. 4K yani WQHD çözünürlüğün olduğu ekranda, 144 Hz yenileme hızı var.

4000:1 kontrast oranının olduğu ekranda, DisplayHDR400 desteği de bulunmakta. 350 nit parlaklık ile standartlar arasında bir parlaklık değeri olan GM34-CWQ, serinin üst seviye ekranı olacak orası kesin. Unutmadan ekranda Adaptive Sync desteği olduğunu da belirtelim.

Cooler Master Summer Summit 2021

Evet bir şekilde CMIO bölümünü de bitirmiş olduk. 🙂 Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliğinin en çok konuşulan ürününe geldi sıra. CMIX kategorisinde sunulan yeni ürüne geçiyoruz.

ORB X İş İstasyonu

Bu ürüne bir oyuncu koltuğu ya da profesyonel koltuğu demek çok doğru olmaz. Tam doğru tanım, iş istasyonu tanımı olacak. ORB X, tam olarak bir iş istasyonu. Özel bir kokpit alanına sahip olan ORB X, ekran gibi önemli artıları da beraberinde getirmekte.

Cooler Master Summer Summit 2021

Ayarlanabilir Kubbe kısmı: Bu kısım iş istasyonunu iş istasyonu yapan kısımlardan birisi. Tek bir tuş ile kubbeyi etkin hale getirebiliyorsunuz ve tam anlamıyla sanal dünyanın içerisine girebiliyorsunuz.

Cooler Master Summer Summit 2021

Çoklu Ekran Desteği: ORB X bir iş istasyonu olduğu için çok sayıda ekranı da desteklemekte. Cihaz üzerinde 3 adet 27 inçlik monitör montajı yapılabiliyor. İsterseniz 49 inç değerine kadar tek bir monitör tercih edebilirsiniz. Karar size kalıyor.

Cooler Master Summer Summit 2021

Gizli Bölme ve Ses Sistemi: Bir kere işlevsellik adına açılır bölmeleri olan iş istasyonu, PC donanımlarını ve konsol donanımlarını çok rahat saklamanızı sağlıyor. Ayrıca kulaklık kullanmayı sevmeyenler için 2.1 surround ses sistemi de sunulmakta.

Cooler Master Summer Summit 2021

Ergonomik Koltuk: Uzun süre oyun keyfi yaşarken ya da sanal gerçeklik içeriklerinde gezinirken rahat hissetmeniz adına, kullanılan koltukta son derece ergonomik olan bir koltuk. Farklı ayarları ve ayak desteği ile beraber uzun süre kalkmadan oyunlarınızı oynayabilirsiniz.

Bitti sanıyorsanız daha bitmedi. Yeni ürünler tam gaz devam. Dilerseniz şimdi de çevre birimlerine geçelim.

Kaçırmayın: Cooler Master Caliber R1 ve Caliber R2 Oyuncu Koltukları Tanıtıldı

Cooler Master Summer Summit 2021 – Çevre Birimleri

Oyuncu Mouse ve klavye severler için de güzel alternatifler sunuldu. Hem renkli hem de dayanıklı modellerle tanıştık. İşte o modeller.

MM730 Oyuncu Mouse

MM730, bir yandan klasik oyuncu mouse modellerinin estetiğini barındırıyor bir yandan da modern bir yüzle bizi karşılıyor. Çok hızlı yanıt süreleri ile dikkat çeken mouse, 16.000 DPI optik sensör bulunduruyor. Optik mikro adı verilen anahtarlarının da kullanıldığı mouse modelinde, klasik mekanik anahtarlara göre 70 milyon tıklama dayanıklılığı bulunmakta.

Yeni anahtarlar çok daha güçlü ve uzun ömürlü. Tam orta kısımda bir RGB aydınlatmanın da bulunduğu MM730 oyuncu mouse, sağ el ile kullanıma uygun ve sadece 48 gr ağırlığında. Toplamda 6 adet düğmenin bulunduğu mouse, 16.7 milyon RGB renk desteğini de sunuyor.

Özelleştirmeler size kalmış. Unutmadan modelin kablolu olduğunu ve ultra dokuma kablo malzemesine yer verildiğini de söylemiş olayım.

MM731 Oyuncu Mouse

Kardeşi 730 modeline göre biraz daha gelişmiş olan mouse, 2.4 GHz kablosuz ya da Bluetooth üzerinden bağlantı sunuyor. 19.000 DPI değerinin olduğu optik sensör kullanan MM731, yine optik mikro anahtarlara sahip. 59 gram ağırlığı ile ağırlık konusunda biraz daha fazla bir aralık sunan mouse, yine 70 milyon tıklamaya kadar dayanıklı optik anahtarlara sahip.

6 adet programlanabilir tuş ve kablo ile şarj imkanı sunulması da yine artı özellikler arasında. RGB ışıklandırma ise diğer modelde olduğu gibi aynen devam ediyor. Burada ek detay 500 mAh değerinde bir batarya sunulması.

CK721 Kablosuz Mekanik Klavye

Hibrit kablosuz klavye modellerini sevenler çok fazla alternatif bulamıyor. Öyle ki bu alanda sunulan ürün sayısı sınırlı. Hele ki bir de mekanik klavye olunca, durum iyice zorlaşıyor. İşte Cooler Master, hibrit kablosuz modellerini sevenler için yeni bir alternatif hazırladı.

CK721 kablosuz mekanik klavye modelinin duyurusu yapıldı. Tasarım olarak oyunculara hitap ediyor olsa da aslında hem oyunculara hem de iş odaklı kullanımlara hitap eden klavyenin özellikleri de başarılı. A65 düzeni üzerinden sunulan klavye için kısa kısa özelliklere geçiyoruz.

Cooler Master Summer Summit 2021

Mekanik Anahtarlar: Dokunsal hissi konusunda iyi bir his bırakan mekanik tuşlar, aynı zamanda dayanıklı da. 50 milyon tuş basışına kadar dayanıklı olan klavye, uzun süre sizi idare edecek ürünlerden biri olacak gibi duruyor.

Evrensel Uyumluluk: Diğer birçok modelde olduğu gibi CK721 klavye modelinde de evrensel uyum sunuluyor. Ne demek bu? iOS, Android, Windows, MacOS için kullanabilirsiniz.

Cooler Master Summer Summit 2021

Bilek Desteği: CK721 kablosuz mekanik klavye modeliyle beraber bilek desteği de geliyor ve güzel kumaş yüzeyli bir bilek desteği geliyor.

Alüminyum Gövde: Dayanıklılık açısından da iddialı klavyenin gövdesinde kumlanmış alüminyum kullanılmış. Bu da klavyeyi darbelere karşı korunaklı kılıyor.

Cooler Master Summer Summit 2021

Hibrit Anahtar: Kablosuz ağ üzerinden mi yoksa Bluetooth üzerinden mi bağlanacağınızı kolayca seçebiliyorsunuz. Bunun için bir anahtar konulmuş.

RGB Aydınlatma: Klavyede ayarları sizin yapabileceğiniz bir ışıklandırmaya da yer veriliyor. 16.7 milyon renk desteği var.

  • Pil: 2000 mAh
  • Pil Ömrü: LED açık değilken 73 saat
  • Kablo Seçeneği: 1.8 metre örgü kablo var ve istenildiği zaman kullanılabiliyor.

Cooler Master Summer Summit 2021

Durun gitmeyin. Klavyelere geçtik ama daha bitmedi. İki modelimiz daha olacak. Hadi devam. 🙂 Daha bahsedeceğimiz ürünler var.

CK351 Oyun Klavyesi

İyi bir oyun klavyesi isteyenlerin en azından şöyle bir bakacağı ürünlerden birisi daha. Optik anahtarların kullanıldığı klavye, 100 milyonun üzerinde tıklama ömrü sunuyor ve en önemlisi de klavye toza ve suya karşı korumalı.

Fırçalanmış Alüminyum Kasa: Tek parça fırçalanmış alüminyum kullanılan kasa hem şık hem de dayanıklı gözüküyor.

MasterPlus ve RGB Desteği: Diğer Cooler Master ürünleriyle senkronizasyon yapmanızı sağlayan MasterPlus desteğine sahip olan CK351 klavye, aynı zamanda özelleştirilebilir RGB desteğiyle de dikkat çekiyor.

Cooler Master Summer Summit 2021

Optik Anahtar: Çok iyi tepkime süresi olan optik anahtarlarına yer verilmiş ve bu anahtarlar da 100 milyondan fazla basma ömrü sunuyor.

IP58 Suya ve Toza Dayanıklılık: IP58 sertifikasında dayanıklılık sunuyor.

  • Kablo Uzunluğu: 1.8 metre
  • RGB: Var

Cooler Master Summer Summit 2021

CK352 Oyun Klavyesi

CK351 serisinin bir başka versiyonu olan CK352 için de tanıtım yapıldı. Mekanik anahtarlara sahip olan klavye RGB renk desteğine de sahip. Diğer özelliklerden devam edelim.

LED Işık Çubuğu Desteği: Klavyenin tuşlarında yer alan RGB ışık desteğinin dışında klavyenin yanlarında yer alan RGB ışık şeritleri de dikkat çekiyor. Ayrıca tuş kapaklarında hem siyah hem de gri renk kullanılmış ve böyle de bir kombinasyonla beraber RGB ışıklandırma desteklenmiş.

Cooler Master Summer Summit 2021

Alüminyum Malzeme: Gövde seçiminde yine Alüminyum malzeme kullanılmış. Kumlanmış alüminyum gövde tercih edilmiş ve tuşların rengiyle çok iyi uyum sağlamış.

Mekanik Anahtarlar: Hassaslık oranıyla dikkat çeken mekanik anahtarların tuş basış dayanıklılığı ise 50 milyon adet olarak açıklandı.

  • Kablo: PVC kablo ve 1.8 metre

Evet artık yeni klavye ve mouse modelleri için anlatımı tamamladık. Gerçekten Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliği iddialı bir etkinlik olmuş bunu anladık. Henüz ilk günden ortaya çıkan ürünlere baktığımız zaman, marka bu yılda göstereceği donanımları sergilemiş gibi.

Cooler Master Summer Summit 2021

O zaman kaybetmeden devam edelim ve geçelim artık Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliğinin soğutucu modellerine.

Cooler Master Summer Summit 2021 – Soğutucu Modelleri

Cooler Master’s MasterLiquid ML240 Flux Soğutucu

Markanın söylemine göre gelişmiş bir soğutma performansına sahip olan yeni Cooler Master’s MasterLiquid ML240 Flux, çift odacıklı bir pompa ile beraber geliyor. SickleFlow fanlar ile gelen serinin özelliklerine de kısaca bakalım.

Cooler Master Summer Summit 2021

Radyatör Fanı: Seride Sickleflow olarak bilinen yüksek hızlı 2 adet RGB fan bulunuyor. Sessiz çalışma odaklı fanlar 120 mm. Adreslenebilir Gen2 RGB desteğine sahip olan fanlar kullanılmış.

Çift Odalı Pompa: Çift odalı bir pompa kullanan Cooler Master’s MasterLiquid ML240 Flux, akış konusunda da basınç konusunda da son derece verimli ayarlamalardan geçirilmiş. Ayrıca pomba üzerinde de yine RGB şeritler mevcut.

Bakır Taban: Mikrokanal yüzey alanı ve kombine bakır taban ile ısı dağılımı hızlı bir şekilde yapılabiliyor.

  • Fan Hızı: 2300 RPM
  • Hava Akışı: 65.79 CFM

Bu modelin bir de Cooler Master’s MasterLiquid ML360 Flux versiyonu var. Gördüğüm kadarıyla o modelde tek değişen kısım ise fan sayısı. Zaten bir görsel ekleyeceğim ama şunu söyleyebilirim ki bu modelde 3 fan kullanılmış ve haliyle soğutucu biraz daha uzun tutulmuş.

Cooler Master Summer Summit 2021

Hyper H6DT ARGB Soğutucu

Kule tipi soğutuculardan biri olan Hyper H6DT ARGB, düşük profilli kuleler ile dikkat çekiyor. Fırçalanmış olan alüminyum malzemeden üretilen kaliteli ürün, çift SickleFlow 120 ARGB fan ile beraber geliyor. 158 mm yükseklikle sınırlandırılmış olan ürün, CPU üzerindeki ısıyı en iyi şekilde dağıtmak adına CPU yüzeyine 6 ısı borusu ile temas ediyor.

İki kat yüzey alanıyla da öne çıkan Hyper H6DT ARGB, geniş alüminyum kanatlarıyla da yine ısı dağılımını çok iyi gerçekleştirebiliyor. Bu arada unutmadan fanların RGB destekli olduğunu ve Asus, ASRock gibi ana kartlarla RGB senkronizasyonu sunduğunu da ekleyelim.

Cooler Master Summer Summit 2021

Evet yavaş yavaş Cooler Master Summer Summit 2021 için öne çıkacak ürünlerde sona doğru gelmeye başladık. Şimdi de PSU modellerine geçeceğiz.

Cooler Master Summer Summit 2021 – PSU Modelleri

XG Plus Platinum PSU Modeli

XG Plus Platinum, adından da anlayacağınız gibi Platinum sertifikasına sahip. 80 Plus Platinum sertifikasının bulunduğu PSU, başarılı verimlilik derecesi ile dikkat çekmekte. Modüler bir kablolama, içerisinde yer alan 135 mm sessiz çalışan fan, %92 oranında verimlilik, Japon sıralı kapasitörlerle beraber XG Plus Platinum, tam bir Premium sınıf PSU.

Ayrıca ürünün 10 yıl garantisi olduğunu da bir dip not olarak düşmek isterim. Burada artı olan bir diğer nokta ise fanda RGB aydınlatma olması ve bu aydınlatmanın da Masterplus+ ile kontrol edilebiliyor olması.

Cooler Master Summer Summit 2021

V SFX Platinum PSU Modeli

Yine 80 Plus Platinum sertifikasının olduğu bir güç kaynağı olan V SFX Platinum, mini – ITX ile E-ATX sistemler arasında uyum kazandı. İçerisinde 92 mm bir fan bulunan modelle beraber bir braket geliyor ve bu geniş sistem desteğinin ona göre ayarlanması da sağlanıyor. %90’lık verimliliğine sahip olan V SFX Platinum için RGB desteğinden ise söz etmemiz mümkün değil.

Cooler Master Summer Summit 2021

XG Platinum PSU Modeli

RGB olmayan XG modelinde, yine çok üst düzey malzemeler kullanılmış durumda. Yine sertifikası gereğince %92’lik bir verimi garanti eden XG Platinum, akıllı termal kontrol modu adı verilen bir modu da destekliyor. Bu mod fanın gerektiğinde çalışıp gerektiğinde çalışmamasını sağlıyor. Yine sıralı Japon kapasiteleri gördüğümüz PSU için 10 yıl garanti de geçerli.

PSU modellerimiz için de sona geldik. Ne kaldı? Tek bir ürünümüz kaldı. Yayıncılar için özel olarak sunulan bir ürün. Hadi ona da bakalım ve artık yazımızı bitirelim ve sizi Cooler Master Summer Summit 2021 ürünleri ile baş başa bırakalım.

Cooler Master Summer Summit 2021

StreamEnjin Canlı Akış Mikseri

Basit kontrol yüzü ve kompakt yapısı ile kolay taşınabilir olan StreamEnjin, sıkıntısız bir şekilde girişlerinizde her türlü düzenlemeye izin veren bir all in one canlı yayın mikser ürünü. Birden fazla CDN yayın hedefine yayınları iletebilen StreamEnjin, önceden ayarlanmış olan 8 sahne ile de canlı yayınlarınızı daha kolay bir şekilde oluşturmanıza izin veriyor.

Cooler Master Summer Summit 2021

Oldukça kolay kullanımı olan mikser, detaylı bir iPad uygulamasını da beraberinde getiriyor.

Cooler Master Summer Summit 2021 etkinliği için sonunda sona geldik. 🙂 Yeni bir gelişme olur ya da ürünler konusunda yeni bir detay çıkacak olursa onu da ekleriz. Bakalım daha sürprizler gelecek gibi duruyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler