Salı, Nisan 16, 2024

Coronavirus Konulu Sahte E-Postalar Ukrayna’da Şiddetli Protestolara Sebep Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Protesto eden gruplar, Çin’den ülkeye dönen tahliyecilerin ülkeye girişini engellediler.

Ukrayna devletine bağlı bir bakanlıktan gelmiş gibi görünen coronavirüs konulu sahte elektronik postalar ülkede protestolar çıkmasına sebep açtı. Bilinçsizce sahte epostaya kanan kişiler Polis güçleri ile şiddetli bir kavgaya girdiler.

Ukrayna Hükümeti tarafınca yapılan açıklamaya göre; elektronik posta Ukrayna dışından geldi ve yanlış bir biçimde ülkede beş adet koronavirüs vakası olduğunu iddia etti. Gerçek bilgilere baktığımız zaman, Ukrayna’da sıfır virüs vakası bildirilmiştir.

Ancak elektronik postanın gönderildiği aynı gün içerisinde Çin’den tahliye edilenlerin ülkeye inişi gerçekleşti ve bazı Ukraynalı sakiknler, tıbbi tesislere yol açan yolları engeleyerek ve bazı durumlarda bu tahliyeleri taşıyan otobüslerin camlarını parçalayarak tahliye edilenlerin gelişini çok kötü bir biçimde protesto ettiler.

Ukraynalı yetkili kişiler raporların doğru olmadığını belirten bir açıklama yapmak zorunda kaldı

Vatandaşları sakinleştirmek isteyen Ukrayna Halk Sağlığı Merkezi, beş adet koronavirüs vakasının var olduğunu söyleyen raporların yanlış olduğunu söyleyen bir bildiri paylaştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, tahliye edilenlerin hepsinin sağlıklı olduğunu ve iki hafta boyunca karantinaya alınacağını söyleyen bir Facebook yazısı yayınladı.

https://www.facebook.com/zelenskiy95/posts/2465696640347364

Ukrayna’da, Koronavirüs teşhisinin konulduğu toplam iki tane teyit vakası yaşanmıştır fakat o kişiler Japonya bölgesinden tahliye edildi ve yolcu gemisinde ise enfekte olmuş bir çok kişi arasında ülkeye getirilmişti. Kendilerinin durumu ise düzeldi ve sağlıklıklılar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler