Perşembe, Nisan 25, 2024

Corsair İlk Oyuncu Bilgisayarı Corsair Voyager a1600 Modelini Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Daha çok oyuncu ekipmanlarıyla bildiğimiz ve bizim de yakından takip ettiğimiz Corsair, bugün marka tarihi için önemli bir ilke imza attı. Öyle ki marka ilk oyuncu bilgisayarı olan Corsair Voyager a1600 modelini duyurdu.

Adının bile dikkat çekici olduğunu gördüğümüz yeni laptop modelinin, tasarımı ve teknik özellikleri de bir o kadar konuşulacak gibi duruyor. Öyle ki çok alışılmış bir tasarım yapısı söz konusu değil.

Dilerseniz hiç uzatmayalım ve markanın ilk oyuncu laptop modeli olmasıyla ün kazanacak serinin detaylarına geçelim.

Corsair Voyager a1600 Tasarımı Nasıl?

Serinin gerçekten farklı bir tasarımı var. Tasarımda ilk dikkat çeken şey, klavye bölümü ile ekran kısmı arasında yer alan boşluk. Bu kısımda yer alan boşluk, sanki ekran kasadan bağımsızmış hissi veriyor.

Kaçırmayın: Ryzen 7000 serisi için ilk bilgiler geldi

Tabii ki böyle bir tasarım seçilmesinin de bir nedeni var. Zira o ara kısımda yayıncıların işini kolaylaştıracak ve tek dokunuşla akış kontrolü sağlayacak, Elgata Stream Deck destekli bir S tuşu kısayol takımı bulunuyor. 10 adet tuşun yer aldığı bu kısım, Mac serisinde yer alan Touch Bar bölümüne benziyor diyebiliriz.

Corsair Voyager a1600

Onun dışında tasarım notları için ekstra olarak söyleyebileceğimiz şeyler de var. Yan bölümlerde yer alan hoparlör delikleri, bir hayli geniş olan Touchpad alanı ve aydınlatmalı klavye tasarımı derken Corsair Voyager a1600, işlevsel ve şık bir tasarıma sahip.

  • Ölçüler: 356mm X 286.7 mm X 19.8 mm
  • Ağırlık: 2.4 kg
  • Bağlantılar: USB 3.2 Type-A, USB 3.2 Type-C, SDXC kart okuyucu, 2 adet Thunderbolt USB 4, 3.5mm combo audio

Corsair Voyager a1600

Corsair Voyager a1600 Teknik Özellikleri Nasıl?

Teknik özelliklere geçildiğinde de tam AMD sistem görüyoruz. Cihazda son nesil AMD işlemcileri ve grafik birimleri kullanılmış. İşlemci olarak AMD Ryzen 9 6900HS serisine kadar yer verilirken, grafik birimi kısmında ise AMD Radeon RX 6800M modeli yer alıyor.

Tabii ki bu ikili AMD Smart Access Memory gibi teknolojileri de destekleyerek performansı en iyi şekilde optimize ediyor.

Corsair Voyager a1600

İş bellek kısmına geldiği zaman ise DDR5 nesline geçiş yapıldığını görüyoruz. İki ayrı seçenek var. Birinci seçenek 2 X 16 GB Corsair Vengeance DDR5 SO-DIMM sunarken, ikinci seçenek ise 2 X 32 GB Vengeance DDR5 SO-DIMM seçeneği olacak.

Depolama biriminde de yine iki ayrı modele göre iki ayrı seçenek karşımıza çıkıyor. Birinci seçenekte 1 TB PCIe 4.0 M.2 NVMe SSD varken, ikinci modelde ise 2 TB PCIe 4.0 M.2 NVMe SSD bulunuyor.

Corsair Voyager a1600

Gelelim Corsair Voyager a1600 modelinde kullanılan ekrana. Açıkçası burada da oyuncuların düşünüldüğünü söylemek lazım. Geniş ekran formatında gelen seri 16 inçlik bir ekran boyutu sunuyor. 2560 X 1600 piksel çözünürlük değerine kadar çıkan IPS ekran, 240 Hz yenileme hızına sahip.

Tabii ki burada da AMD FreeSync Premium gibi üst düzey destekler söz konusu. Özellikle oyuncuları tatmin edecek diye düşünüyorum.

Diğer Teknik Detaylar

  • Soğutma: Çift fanlı kompakt buhar odalı soğutma sistemi
  • Klavye: Cherry MX Ultra düşük profilli anahtarların kullanıldığı Corsair iCUE destekli aydınlatmalı klavye.
  • Kamera: 1080p 30 FPS web kamerası, Kendinden kapaklı
  • Bağlantı: WiFi 6E ve Bluetooth 5.2
  • Pil: 6410 mAh, 99Wh

Corsair bu gibi iddialı özellikleriyle beraber sunduğu Corsair Voyager a1600 serisiyle beraber oyuncu laptop pazarına da giriş yapmış oldu. Yeni model ülkemize gelecek mi? Gelirse ne zaman gelir? İşte bu soruların cevaplarını bilemiyorum.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler