Cuma, Nisan 26, 2024

Counter-Strike: GO Anlık Oyuncu Sayısında Artış Yakaladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda aldığı güncelleme ile ücretsiz olan Counter-Strike: GO, aldığı olumsuz eleştirilere rağmen anlık oyuncu grafiklerinde iyi bir çıkış yakaladı.

2018’in en popüler oyun modu olan Battle Royal, hemen hemen tüm oyunlarda bulunan bir mod haline geldi. Yılların eskitemediği efsane Counter-Strike serisi de, bu moddan nasibini aldı ve Aralık ayında Tehlikeli Bölge güncellemesi ile CS:GO’ya dahil oldu. Üstelik bu güncelleme oyunu oynaması ücretsiz hale de getirdi.

cs go anlık oyuncu sayısı arttı

CS:GO’nun ücretsiz olması ile birlikte oyunu daha önce satın alanlar tepki göstermiş ve aynı gün 14 bin olumsuz yorum yapılmıştı. Ancak ortaya çıkan tablo, durumdan memnuniyet duymayan oyuncuların bile oyunu oynamaya devam ettiğini gösteriyor.

SteamCharts üzerinde görüntülenen rapora göre Counter-Strike:GO, ücretsiz hale geldikten sonra 746.548 oyuncu sayısı ile yılın zirvesini gördü. Aralık ayından önce 300 bin ile 480 bin arası bir anlık oyuncu kitlesine sahip olan yapım her ne kadar üç yıl önce kırdığı 854 bin rekorunu geçemediyse de, 8 bin civarında yeni oyuncu sayısı ile %27 oranında bir oyuncu artışı sağladı.

cs go anlık oyuncu sayısı arttı 2

Üstelik oyunun ücretsiz hale gelmesinden sonra oyun hakkında olumlu yorumlarda gittikçe artıyor. Oyun ilk ücretsiz olduğunda 7 bin olumlu yorum almış ancak 14 bin olumsuz yorum altında ezilmişti. Yine de son haftalarda yapılan yorum sayıları, olumsuz yorumlara göre bir hayli artmış durumda.

Genel olarak bu veriler, kısa vadede Valve için iyi bir grafik olsa da yakın zamanda bu sayıların artıp artmayacağı belli değil. Siz Counter-Strike: GO’nun ücretsiz olması hakkında neler düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler