Salı, Nisan 23, 2024

Crytek 500 milyon dolar ile artık Türkiye’de

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şimdi değerli arkadaşlar bu haberimizde giriş yapmadan önce Crytek gibi bir firmanın geçtiğimiz haftalarda nasıl eleştirildiğini, nasıl kötülendiğini ve batmasına nasıl sevinilir gibi haberler yapıldığına değinerek giriş yapmak istiyorum. Meğerse ne kadar çok kindarmış bu ahali Crytek‘e!

Türk yapımı Crytek malumunuz dünya genelinde Crysis gibi Far Cry gibi pek çok başarılı oyuna imza atmış şirket. Şirketi kuran üç kardeşin yanı sıra, kısa süre içerisinde elde etmiş olduğu bu başarı dünya genelinde çok konuşulmuştu. Sonrasında ne olduysa bütün teknoloji haberi yapan firmalar başladılar “Crytek batıyor, Crytek maaşları ödeyemiyor, Crytek çalışanlar ile kavgalı” yazılar da yazdılar. Sonrasında ise biz de Crytek firmasında görev yapan bir takipçimiz ile röportaj yapmıştık ve aslında olayların böyle olmadığını göstermiştik.

Bugün ise teknoloji haberi yapan web siteleri eski  haberleri umursamazcasına Crytek 500 milyon dolar yatırım alarak Türkiye’ye geliyor haberlerine başladılar. Ne oldu ?, ne değişti de Crytek firmasını tekrardan göklere çıkarttınız ? Biz baştan beri bu Crytek’in batmadığını söylerken hatta röportajlarını yayınlarken “yok o röportaj sahte” diyenler bile oldu. Ne yazık ki bu ülkede derin araştırmalara girmeden doğrulara ulaşmak pek kolay olmuyor.

crytek 1
Geçtiğimiz haftalarda Crytek ofislerini kapatıyor haberleri yaptıktan sonra milleti galeyana getirenler, şimdi nasıl olduysa %100 çark edip böyle haberleri yapabiliyorlar. Neyse, biz yine kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Bugün Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama gönüllere adeta su serpti. Oyun sektörünün önemine değinen Yıldırım, “İşte bakıyoruz, bir genç bilişimci oyun yazarak 200’den fazla ülkede bunları satarak kendisini ispatlamış. Daha da ötesi var, Almanya’da yaşayan bir Giresun’lu delikanlı var. Yaptığı oyunlar ile dünyadaki oyunların liste başı olanını o yapıyor. Türkiye’ye gelip yatırım yapacak. Öngörülen yatırım ise 500 milyon dolar.” dedi.

crytek turkiye
Konuda bahsi geçen Giresun’lu kardeş ekip ise Crytek‘in kendisi. Zaten İstanbul Levent’te ofisleri vardı. Şimdi ise Türkiye’de Crytek efsanesi kaldığı yerden devam edecek. Ancak şunu belirtmemde fayda var. Crytek konuyu doğrulayacak henüz bir açıklama yapmadı. Ancak dünya genelinde Giresun’lu olup, üç kardeş olan ve oyun listelerinin başını çeken başka Türk firması yok. Oklar Crytek‘i %100 olarak yakalıyor. Yani henüz erken olsa da artık Crytek oyunları dünyaya servis edilirken Almanya’dan değil, Türkiye’den servis edilecek. Hep yanlarındaydık, hala da yanlarındayız. Adamsınız Crytek!

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler