Perşembe, Nisan 25, 2024

Cyberpunk 2077 Neden Ertelendi Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cyberpunk 2077, aylardır neredeyse yıllardır beklenen bir oyun ama sürekli erteleniyor. Birinci erteleme tamam. Ardından gelen ikinci erteleme bir derece kabul edilebilir. Fakat baktığınız zaman oyun düzenli erteleme alır oldu.

En son 2 gün önce oyunun bir parti daha ertelendiği ve çıkışın 10 Aralık tarihine uzadığı duyuruldu. Sonrasında geliştiricilerin ölüm tehditleri bile almaya başladığını gördük.

Kısacası Cyberpunk cephesinde işler karışık gidiyor. Bu karışıklığı çözecek olan açıklama ise CD Projekt RED CEO’su Adam Kicinski tarafından geldi.

Cyberpunk 2077 neden ertelendi?

CEO açıklamasında aslında oyunun hazır olduğunun vurgusu yapıldı. Oyunun PC ve yeni nesil konsollar için hazır olduğu söylenirken, mevcut oyun konsollarında bazı optimizasyon sorunları olduğu ve bunun için erteleme kararının alındığı vurgulandı.

Mevcut oyun konsollarından kasıt PS4 ve Xbox One modelleri. Bu modeller için optimizasyon sorunları olduğu ve çalışmaların devam ettiği söylendi.

Cyberpunk 2077

Diğer yandan PC sürümü ve yeni konsollar için yapım hazır ve gayet iyi çalışıyor vurguları da yapıldı. Bu bir bahane de olabilir ya da firmanın oyalama taktiği de olabilir. Kesin olan bir şey varsa o da şu ki böyle bir açıklama yapıldıktan sonra oyunun ertelenmesi için ikinci bir gerekçe yok.

Yani 10 Aralık çıkış tarihinden sonraya erteleme yapılacak bir bahane kalmadı. Ayrıca Cyberpunk 2077 çıktığı zaman optimizasyon sorunları olursa da yine CD Projekt eleştirilerin hedefi olacak. Bu seferde sürekli erteleme yapılmasına rağmen oyunun sorunlarının çözülemediği gerekçesiyle eleştiriler başlayacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler