Çarşamba, Nisan 17, 2024

Dahili Radeon 660M GPU’nun Performansı Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 6000 serisi işlemcilerin en büyük silahı olan yenilenmiş dahili grafik birimlerinde sadece Radeon 680M tepe model yer almıyor. Bunun yanında Radeon 660M GPU biriminin de dikkat çektiğini görüyoruz.

Tabii ki Ryzen 680M kadar yüksek performansa sahip değil ama bu serinin de rakipleri kıskandıracak performans değerleri var. AMD tarafından bu konuda yapılan paylaşımlarda da karşılaştırma sonuçlarını net olarak görüyoruz.

Radeon 660M GPU Performansı Nasıl?

AMD, yeni modelin hem Intel dahili grafik birimleriyle hem de Nvidia markasına ait olan rakipleriyle karşılaştırmalarını yapmış. Hazırlanan grafikler nasıl bir grafik birimiyle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlamamızı sağlıyor.

Radeon 660M

İlk karşılaştırma Intel Core i5-1135G7 Tiger Like modeli ile Ryzen 5 6600U modeli arasında yapılmış. Burada Ryzen 5 6600U işlemcisiyle beraber gelen Radeon 660M grafik biriminin, çok daha iyi sonuçları olduğu gözüküyor.

İki modelde de 28W TDP değeri var ama grafiklerde görebileceğiniz gibi AMD ciddi bir şekilde önde.

Kaçırmayın: Dahili Radeon 680M GPU performansını görebilirsiniz. 

Diğer karşılaştırmalar tabii ki rakip Nvidia ile. 680M modelinde olduğu gibi 660M modelinde de AMD’nin hedef olarak gördüğü seri Nvidia GeForce MX 450 serisi. İki GPU modeli de bu serinin üzerinde performans alıyor.

Radeon 660M

Karşılaştırmada hemen her oyunda 660M daha önde gözüküyor. İşin içine FSR teknolojisini soktuğumuz zaman ise fark biraz daha açılıyor. Buradan da anladığınız gibi tıpkı 680M modelinde olduğu gibi 660M modelinde de AMD FSR desteği söz konusu.

AMD’nin kendi teknolojilerinin de avantajını kullanarak öne geçtiği kesin. Son karşılaştırmada bunu daha iyi anlayacaksınız.

Radeon 660M

Son karşılaştırma GeForce GTX Max-Q modellerini temel alıyor. Muhtemelen yine 1650 Max-Q modelinden söz ediyoruz. Burada normalde Nvidia’nın öne geçtiği oyunlar var. Ama işte AMD FSR artısı dedik ya, tam da burada etki ediyor. FSR ile 660M öne geçiyor.

AMD’nin yayınladığı grafikler bu şekilde. Her zaman söylediğim gibi bekleyelim ve son kullanıcı testlerini de görelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler