Cumartesi, Nisan 20, 2024

Dahili Radeon 680M, Nvidia GPU’larına Karşı Nasıl Performans Sergiliyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 6000 serisi işlemcilerin içerisinde yer alan dahili GPU birimlerinden biri olan Radeon 680M için, geçtiğimiz gün bir performans testi paylaşmıştık. Sızıntılardan ortaya çıkan performans testinde yeni dahili grafik birimi GeForce MX 450 modeliyle karşılaştırılmıştı.

Lenovo mühendisi tarafından yapıldığı iddia edilen bu testlerden sonra şimdi ise AMD’nin konu hakkında paylaşmış olduğu karşılaştırmalara bakacağız. Yeni dahili grafik birimi Nvidia GPU rakiplerine karşı nasıl bir performans sergiliyor bakalım.

Radeon 680M ile Nvidia GPU Modelleri Karşı Karşıya

Öncelikle şunu belirtmek lazım ki bu sonuçlar AMD’nin paylaştığı verilere dayanıyor. Belki net kararları vermek adına son kullanıcı testlerini de beklememiz doğru olabilir.

Kaçırmayın: Street Fighter 6 için ilk video paylaşıldı

Testlere geçtiğimizde ise dahili Radeon 680M serisinin Ryzen 6800U işlemcinin içerisinde ilk olarak, GeForce MX 450 modeliyle karşı karşıya getirildiğini görüyoruz.

Bu karşılaştırmada 28W TDP değerine sahip olan Radeon 680M net olarak önde. Cyberpunk 2077 oyunu gibi iddialı bir yapımda bile yeni dahili 680M GPU, daha iyi sonuçlar almış.

Radeon 680M

AMD bu testle sınırlı kalmamış. Biraz daha iddialı bir modelle daha karşılaştırma yapmış. Testlerde GeForce GTX Max-Q olarak geçen GTX 1650 Max-Q olduğu düşünülen modele karşı da Radeon 680M çok iyi bir performans veriyor.

İlk etapta standart bir şekilde karşılaştırma yapılıyor. Bu karşılaştırmada Nvidia modeli biraz daha önde gözüküyor. Sonrasında ise AMD FSR teknolojisi açılıyor. Yeni dahili grafik birimlerinin en büyük artılarından birisi de bu.

Radeon 680M

AMD FSR teknolojisini desteklemeleri. AMD FSR teknolojisi açıldığı zaman işler değişiyor. AMD’nin grafiklerine göre, yani dahili grafik birimi çok daha yüksek bir performans değerine çıkıyor ve Nvidia’nın modelini teste alınan hemen hemen her oyunda geçmeyi başarıyor.

Bu testler gibi son kullanıcı testlerini de beklememiz lazım. Ama artık şunu net olarak söyleyebiliriz ki mobil işlemcilerde dahili grafik birimi konusunda AMD, yeni bir eşik belirledi. RDNA2 mimarisinin bu serilerde kullanılması bana göre alanda bir devrim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler