Cuma, Nisan 26, 2024

Deep Cool Captain 240EX Sıvı Soğutucu İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhabalar pek kıymetli PC Hocası takipçileri. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün, tasarımı ve performansı ile piyasada dikkat çeken Deep Cool Captain 240EX sıvı soğutucu incelemesi gerçekleştireceğiz. 

Sade ve etkili

Deep Cool Captain 240EX sıvı soğutucu, oldukça dikkat çekici ve şık bir tasarıma sahip. Beyaz rengi ile sade bir görünüm sunan soğutucu, minimal tasarımı ile de düzenli bir duruş sergiliyor. 92.5mm x 93mm x 85mm ölçüleri ile kasa içinde oldukça ufak duran bu soğutucu; alüminyum, plastik ve seramik malzemelerden imal edilmiş. İçerisinde dahili bir RGB aydınlatmaya da sahip olan soğutucu, neredeyse tüm RGB kontrolcüler ile tam uyumlu çalışabiliyor.

Deepcool Captain 240 Sivi Sogutma İncelemesi 004

Deep Cool Captain 240EX, çift fanlı radyatöre sahip. 120mm fanlardan güç alan radyatör, yüksek yoğunluklu alüminyumdan oluşuyor. Fanlarda bulunan çift kanatlı bıçaklar sayesinde de daha yüksek hava akımı oluşturan radyatör, 50 bin saate kadar ömür sunuyor. Fanların üfürebildiği hava miktarı ise 153 CFM olarak belirtilmiş. En çok 1800 devire kadar dönüş sağlayan fanlar, ses konusunda da en çok 32 dB gürültü üretiyor. Fanların içerisinde daha dayanıklı olan hidrolik rulmanlar olduğunu da belirtelim.

Deepcool Captain 240 Sivi Sogutma İncelemesi 006

Deep Cool Captain 240EX soğutucu, destek verdiği işlemci tipleri ile de öne çıkıyor. Intel tarafında LGA20XX, LGA 1366, LGA115X serilerine destek sunulurken, AMD kanadında AM4, AM3+, AM3, AM2+, AM2, FM2+, FM2 ve FM1 tip işlemcilere destek sunuluyor. Tabii ki işlemci desteğinin bu kadar geniş olması, süreklilik açısından olumlu bir durum. Öte yandan soğutucunun kurulumu da çok basit. Herhangi ekstra bilgi ve beceri gerektirmeyen soğutucu, iki vida sıkmak kadar kolay montajlanabilmesi ile bizim beğenimizi aldı.

Deepcool Captain 240 Sivi Sogutma İncelemesi 010

Sıvı soğutucunun önemli detaylarından biri de sahip olduğu hortumlar. Patlamaya ve ezilmeye karşı ekstra güçlendirilmiş ve anti korozyonlanmış hortumlar 310mm uzunlukları ile de rahat bir kurulum imkanı sunuyor. Öte yandan soğutucunun sahip olduğu pompanın da 120 bin saat ömre sahip olduğunu belirtelim. 

Deepcool Captain 240 Sivi Sogutma İncelemesi 005

Teknik detay kısmında her ne kadar özellikleri biliyor olsak da son sözü yine pratik deneyim söylüyor. Bu konuda da yaptığımız testler bizlere yol gösterdi. Kendi alanında sunduğu performansla oldukça iyi sonuçlar alan soğutucu, boş yükte ve ağır yükte ortalama sıvı soğutucu değerlerini yakalayabiliyor. Ancak olumsuz olarak dikkat ettiğimiz tek nokta, artan yükte maksimum hızda dönen fanlar, yüksek gürültü üretiyor. Aşağıda OCCT ile gerçekleştirdiğimiz testlere ulaşabilirsiniz.

Deepcool Captain 240 Sivi Sogutma İncelemesi 007

Deepcool Captain 240 Sivi Sogutma İncelemesi 011

Deepcool Captain 240 Sivi Sogutma İncelemesi 019

Deepcool Captain 240 Sivi Sogutma İncelemesi 015

Deepcool Captain 240 Sivi Sogutma İncelemesi 016

deepcool bos sicaklik

deepcool yuk sicaklik

deepcool yuk son

Hocanın yorumu

Deep Cool Captain 240EX, özgün tasarımı ve kullandığı dayanıklı parçalar ile rakipleri arasında kendini göstermeyi başaran bir soğutucu. İçerisinde RGB kontrolcüsü bulunması ve kolay kuruluma sahip olması da diğer artı özelliklerden. Performans kanadında da yarı yolda bırakmayan soğutucu her ne kadar gürültülü çalışsa da işini iyi bir şekilde gerçekleştiriyor.

editor onayli ve tavsiyesi

Sunduğu özelliklere göre fiyatına değinecek olursak, aynı fiyata daha farklı sıvı soğutma alternatiflerine yönelebiliyorsunuz. Bu açıdan sizlere her ne kadar bu soğutucuyu önerecek olsak da, aynı fiyata bir iki tık daha iyi soğutuculara ulaşabilirsiniz. Yine de ürün onayımızı alıyor ve tavsiye edilebilir etiketine sahip oluyor.

Evet hocalar, bir incelemenin daha sonuna geldik. Ürün ile ilgili aklınıza takılan soruları, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler