Çarşamba, Nisan 24, 2024

MSI GS65 Stealth Thin 8RF Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı incelemeleri gerçekleştirdiğimiz hocanın masasında efsane bir inceleme ile tekrar birlikteyiz. Bugün masada, incecik tasarımına GTX 1070 sığdıran ve dünyada ilk kez kendi ekranında 144Hz yenileme sunan MSI GS65 Stealth Thin 8RF Laptop incelemesi gerçekleştireceğiz. Çayınız kahveniz hazırsa incelemeye geçelim.

Tasarım

Daha önce MSI’ın aynı Gaming serisine ait birçok laptopını incelemiştik. Bu laptopların dikkat çeken ilk özellikleri kaslı ve oldukça ağır asi tasarımlarıydı. Oyunculuğun getirdiği rekabet ve güçten uyarlanan ve logosunu ejderha olarak benimseyen MSI için bu tasarımlar kabul edilebilir derecede ve ciddi manada çekici düzeydeydiler.

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 002

Şu anda incelemesini gerçekleştirdiğimiz MSI GS65 Stealth Thin 8RF laptop da aslında yine bir Gaming serisine ait bir laptop. Ancak önceki bilgisayarlara göre çok daha ince tasarlanan bu laptop, bizce oyuncu bilgisayarından çok, profesyonel anlamda prestij sunan bir iş bilgisayarı gibi görünüyor. İncelemenin bu bölümünde neden bu şekilde düşündüğümüzü sizler de anlayacaksınız. 

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 003

MSI GS65 Stealth Thin 8RF, başta da belirttiğimiz gibi oldukça ince ve hafif yapısıyla dikkat çekiyor. 1.8 kilogramlık ağırlığı ile kendi segmentinden çok daha hafif olan laptop, bu hafifliği 17 milimetrelik ince kapak ve kasaya borçlu. Tasarımın tamamında alıştığımız siyah renk kullanılırken, süsleme kısmında altın renkli detaylar dikkat çekiyor. Kapakta bulunan MSI logosu; çerçeve kenarları, fan çıkış ızgaraları ve mouse pad çerçevesinde bulunan bu altın şeritler, bilgisayarın ağır ve şık görünmesini sağlıyor. 

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 007

Kasanın etrafına baktığımızda ise her tarafı sarmış soğutma kanallarını görüyoruz. Sağ ve sol kenarlara ek olarak arka bölümde de geniş soğutucu kanalları kullanan MSI, soğutma konusundaki başarısından taviz vermemiş durumda. Diğer taraftan bilgisayarın sahip olduğu tüm giriş ve çıkışlar, sağ ve sol kenarlarda konumlandırılmış. Sağ kenarda USB 3.1 yuvası, Type-C, Mini DisplayPort, HDMI ve güç girişi bulunurken, sol kenarda iki adet USB 3.1 yuvası, Ethernet yuvası ve kulaklıklı mikrofon jackları bulunuyor.

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 006

MSI GS65 Stealth Thin 8RF laptopın kapağını kaldırdığımızda ise ince çerçevelere sahip mat bir ekran ile karşılaşıyoruz. Çerçeveler 4.9 milimetrelik genişlikleri ile oldukça ince görünürken bu orana eşlik eden kasa oranı ise %82 olarak karşımıza çıkıyor. Kendi segmentine göre bu değerlerin oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ekran, 15.6 inçlik Full HD IPS panelden oluşuyor.

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 011

Öte yandan laptopın klavyesi de SteelSeries imzalı ve RGB aydınlatmalı Per-Key klavye olarak geliyor. Düşük profile sahip tuşlar mekanik olmasa da sağladıkları hissiyat ve barındırdıkları RGB aydınlatmalar ile öne çıkıyor. Birbirinden farklı RGB efektlere de sahip olan klavye, yine bu efektleri yazılım ile özelleştirme imkanı sunuyor. Üstelik her tuşa farklı atmalar yapabiliyorsunuz.

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 010

Son olarak kutu içeriğine değinelim ve teknik detaylara geçiş yapalım. MSI GS65 Stealth Thin 8RF, şık siyah kutusu ile geliyor ve kutudan laptopla birlikte kullanım belgeleri, sürücü diski, şarj adaptörü ve bir adet MSI imzalı oyuncu mouseu çıkıyor. Mouse çok üst düzey olmasa da RGB ve makro desteği ile iş görür seviyede bulunuyor. Şimdi gelin teknik detaylara geçelim.

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi

Teknik Detaylar

MSI GS65 Stealth Thin 8RF, ince ve şık kasa yapısına rağmen içerisinde çok güçlü parçalar barındıran premium sınıf bir bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor. Laptopın dikkat çeken ilk detayı içerisinde 8. nesil Intel i7 8750H işlemci oluyor. Toplamda 6 çekirdek ve 12 iş parçacığından oluşan bu işlemci, Turbo desteği ile birlikte 4.20GHz hızına çıkabiliyor. Öte yandan 9 MB ön bellek ile desteklenen işlemci performans bazında ciddi anlamda fark yaratıyor.

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 017

Laptopın oyuncu bilgisayarı olduğunu söylemiştik. Yeni nesil oyunculuğun artık çok daha güçlü parçalar gerektirdiği aşikar olan şu dönemde MSI, ince olmasına rağmen laptopının içerisine NVIDIA GTX 1070 sığdırmayı başarabilmiş. Bu bağlamda laptopta, orijinal GTX 1070’in bir tık daha kırpılmış versiyonu olan GTX 1070 Max-Q bulunuyor. 8 GB GDDR5 belleğe sahip bu grafik işlemci, asıl GTX 1070’e göre daha düşük güç ve daha düşük frekansta çalışıyor. Ancak aradaki fark %10’dan çok fazla değil.

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 025

MSI GS65 Stealth Thin 8RF, içerisinde 16GB boyutunda ve 2666MHz hızında DDR4 bellekler barındırıyor. Frekansın düşük tutulması yanıltmasın zira bu kasada yüksek frekanslar soğutma kanadında ciddi sorunlar doğurabiliyor ki MSI, bu kasaya göre harikulade bir soğutmaya imza atmış. Öte yandan içerisinde dahili bir HDD olmayan laptop, 512GB boyutunda M.2 SSD‘ye sahip. 

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 022

Geldik dünyanın ilk 144Hz yenileme oranına sahip ekranına. Evet başta da belirttiğimiz gibi MSI, dünyanın ilk 144Hz ekrana sahip laptopını üretmiş bulunuyor. 15.6 inçlik Full HD IPS panele sahip laptopta bulunan bu tazeleme oranı, özellikle oyunlarda büyük farklar yaratıyor. Ancak tepkime oranının 7 MS olması biraz eksik kalmış gibi zira bu düzeyde bir ekran için en azından 3 MS tepkime oranı yakalanabilirdi. Yine de bu oranın orta seviye kabul edildiğini belirtelim.

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 019

İnternet bağlantılarında da MSI’ın Killer DoubleShot Pro desteği ile güçlü bir performans elde ediyorsunuz. Kablosuz ve kablolu bağlantılarda kullanılan sistem, ağ trafiğinizin önceliğini oyunlara odaklı olarak düzenliyor ve daha gecikmesiz oyunlar oynayabiliyorsunuz. Öte yandan bilgisayarın sahip olduğu pil de ortalama olarak iyi işler çıkartabilecek düzeyde. MSI’ın belirttiğine göre batarya, normal kullanım altında 8 saatten fazla süre sunabiliyor. Üstelik şarj adaptörünün de diğer modellere göre %28 daha küçük olduğu görülüyor. 

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 008

Soğutma kanadına tasarımda değinmiştik ancak işin bir de teknik kısmından da bahsetmesek olmaz. Laptop normal oyuncu laptoplarına nazaran daha ince olduğu için soğutma konusunda da çeşitli geliştirmeler içeriyor. Bunlardan en önemlisi de MSI SHIFT teknolojisi. Yeni nesil araçlarda gördüğümüz kullanım tipine uygun profillere benzeyen bu sistemde kullanıcı, bilgisayarı ne şekilde kullanacaksa o şekilde profilini güncelliyor ve fanlar ile birlikte işlemci ve GPU profile göre konum alıyor.

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 012

Daha açacak olursak bu sistemin içerisinde bulunan 4 farklı kullanım moduyla birlikte, işlemci, GPU ve fanlar daha yüksek hızlarda ya da daha düşük hızlarda çalışıyor. Böylelikle hem iş performansı hem soğutma performansı hem de enerji verimliliği arttırılıyor. Bu modlar ise düşükten yükseğe; Eco, Comfort, Sport ve Turbo olarak sıralanmış. Dilerseniz MSI’ın Dragon Center yazılımı aracılığı ile bu modlarda düzenlemeler gerçekleştirebiliyorsunuz.

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 018

Evet, bilgisayarın teknik detaylarına da değindikten sonra son olarak performans ve FPS testlerine geçiş yapalım ve yazımızı yavaş yavaş sonlandıralım.

FPS ve Performans Testleri

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi 3D Mark FireStrike

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi Cinebench

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi Cinebench Single

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi Far Cry 5 Test

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi Fortnite Test

MSI GS65 8RF Laptop İncelemesi Rise of Tomb Raider İncelemesi

MSI GS65 8RF Laptop PUBG Test

Hocanın Yorumu

Tasarıma değindik, teknik detaylardan bahsettik ve canlı kanlı FPS testlerini gözlemledik. MSI GS65 Stealth Thin 8RF laptop, tam anlamıyla şık ve güçlü bir bilgisayar olarak bizlerden tam not almayı başardı. Bazı ufak tefek eksiklikler bulunsa da laptop, öne çıkan özellikleri ile bu eksikleri göz ardı ettirdi. 

Her ne kadar oyuncular için hazırlanmış olsa da bu laptop, bize göre daha çok prestij sahibi profesyonel iş adamları ya da mühendisler için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyoruz. Eğer ki hem prestijli ve premium görünen hem de bir oyuncu kadar güçlü olan bir laptopım olsun diyorsanız, MSI GS65 Stealt Thin 8RF laptop toplantı ve çalışma masanız için çok iyi bir seçenek olacaktır. Öte yandan oyuncular için de gayet tercih edilebilir olan bilgisayarı PC Hocası olarak tavsiye ederiz.

editor tavsiyesi secimi ve onayli

Evet hocalar, bir incelemenin daha sonuna geldik. Bugün sizlere MSI GS65 Stealth Thin 8RF oyuncu laptopından bahsettik. Bilgisayarın detaylı ve FPS testlerini içeren video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

MSI GS65 Stealth Thin 8RF Laptop İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler