Cumartesi, Nisan 20, 2024

Dev Oyuncu Monitörü GIGABYTE AORUS FV43U İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Alıştığınız oyuncu monitörlerini unutun. PC Hocası inceleme masamızda bugün öyle bir oyuncu monitörü var ki zaten bildiklerinizi unutturacak. Dev boyutları ile dikkat çeken GIGABYTE AORUS FV43U oyuncu monitörünü inceleyeceğiz.

Dev dediysek öyle aklınızda 27 inç, 30 inç hatta 35 inç ekranlar gelmesin. Öyle ki bugün ele alacağımız konuğumuz tam 43 inç boyuta sahip. Peki neden böyle bir boyut seçilmiş? Dahası ürün bize neler sunuyor? Gelin, tüm detaylarıyla incelememize geçelim.

İçindekiler Bölümü (İstediğiniz bölüme gitmek için başlığa tıklayın)

  1. GIGABYTE AORUS FV43U Tasarımı
  2. GIGABYTE AORUS FV43U Kutu İçeriği
  3. GIGABYTE AORUS FV43U Teknik Özellikleri
  4. Genel Yorum – Artılar ve Eksiler

GIGABYTE AORUS FV43U Özellikleri ve Tasarım Yapısı

Evet bu iddialı monitörün özelliklerinden uzun uzadıya söz edeceğiz ama önce serinin tasarımını ele almak gerekiyor. Zira bu kadar büyük bir monitörde nasıl bir tasarım kullanıldığı da önemli. Bir yandan dev boyutlarda bir monitör bir yandan ise oyuncu ürünü. Yani tasarımın da dikkat çekici olmasını bekliyoruz.

Kaçırmayın: Z590 GAMING X & Gigabyte RTX 3060 64 GB RAM!! Intel i9 İşlemcili Excalibur E600 İncelemesi

GIGABYTE AORUS FV43U Tasarımı ve Kutu İçeriği

Tasarımı ikiye ayırmamız gerekecek. Ön yüzü ayrı ele alacağız arka yüzü ayrı ele alacağız. Karşıdan panele baktığınız zaman, dikkatinizi ilk çekecek kısım çerçeveler olacak. Hem geniş bir monitör hem de çerçeveler olabildiği kadar ince tutulmuş.

Tabii ki alt kısmı saymıyorum. Çerçevelerin bu boyutta bir monitöre göre ince tutulması, ekranın görüntüleme alanının da bir hayli geniş olmasını sağlamış. Onun dışında ön kısım için söyleyeceğim son detay Aorus yazısı olur.

GIGABYTE AORUS FV43U

Arka yüzeye geçtiğimiz zaman ise asıl hareketi burada görüyoruz. Bir kere merkezde yerleştirilmiş olan Aorus logosu hemen dikkat çekiyor. Sert plastikten yapılan arka kapakta, logonun yanlarında da yine Aorus kanatlarını görüyoruz. Logo ve kanatlarda parlak yüzey artısı kullanılmış ama bir RGB aydınlatmaya yer verilmemiş.

Belki bunu bir eksik olarak sayabiliriz ama bir yandan da zevk meselesi demek lazım. Arka kısımda giriş portları ise arka kapak yanına taşınmış ve tek bir yerde toplanmış. Açıkçası bana soracak olursanız bu tasarım, uzay temalı oyunlarda kullanılan zırhların tasarımına benziyor. Öne doğru çıkık kaslı bir görüntü sunulmuş.

GIGABYTE AORUS FV43U

Ekranın genel tasarımı dışında, GIGABYTE AORUS FV43U monitörün destek ayakları kısmına geçtiğimiz zaman ise sandığımızdan daha pratik bir yapı görüyoruz. İki uçta iki destek ayağı kullanılıyor. Montajı oldukça basit olan bu destek ayarlarının yerleşimi de tam yerinde yapıldığı için bu dev monitör sallantı gibi sorunlar olmadan kullanılabiliyor.

Tasarım kısmında son detaylarımız ise hareket durumları olsun. VESA duvar montajı desteği de olan monitörde yükseklik ayarı, döner açı, eğim gibi ayarlamalar yok. Zaten böyle boyutta bir ekran için çok aranan özellikler değil. Bu detaylarla, oyuncu monitörünü biraz daha televizyona yakın olarak hissedebilirsiniz.

GIGABYTE AORUS FV43U

Zaten karşıdan baktığınız GIGABYTE AORUS FV43U, tam bir televizyonu andırmakta. Tabii ki birazdan söyleyeceğiz, öyle özellikleri var ki televizyonları kıskandırır.

  • Ağırlık: Ekran için 10 kg ağırlık
  • Kutu Toplam Ağırlık: 15 kg
  • Ölçüler stant ile beraber: 967.2 X 638.16 X 251.31 mm

GIGABYTE AORUS FV43U

GIGABYTE AORUS FV43U Kutu İçeriği

Kutunun içerisi bir hayli zengin tutulmuş. Başta kumanda artısı var tabii ki. Kutunun içerisinden çıkanlar ise şöyle;

  • GIGABYTE AORUS FV43U monitör
  • 2 adet Destek ayağı
  • Uzaktan kumanda
  • Avrupa tipi Power kablo
  • Türkiye’de kullanım için standart Power kablo
  • HDMI kablosu
  • DisplayPort kablosu
  • USB kablosu
  • İki adet kumanda pili
  • Kullanım kılavuzu ve belgeler

Zaten kutunun ağırlığının 15 kg olduğunu da söylemiştik. Kutu içeriği nispeten zengin tutulmuş. Tasarımdan ve kutu içeriklerinden söz ettiğimize göre artık merak ettiğimiz kısma yani GIGABYTE AORUS FV43U teknik özelliklerine geçebiliriz.

GIGABYTE AORUS FV43U Teknik Özellikleri

Genel özelliklerden söz ederek detaylara doğru ilerleyeceğiz. GIGABYTE AORUS FV43U, panel kalitesi konusunda yok yok denecek bir oyuncu monitörü. Seride 43 inç oldukça canlı renkler sunan QD (Quantum Dot) ekran bulunuyor.

4K çözünürlük desteği olan VA panelde 144 Hz yenileme hızının olduğunu görüyoruz. İşte zaten bir oyuncu monitörü olduğunu tam olarak kanıtlayan kısım da burası.

GIGABYTE AORUS FV43U

4K gibi bir çözünürlük değerinde 144 Hz yenileme hızı sunulmuş olması dikkat çekici. Üstün görüntü kalitesi konusunda Display HDR1000 sertifikasına da sahip olan monitör, 178 derece görüş açısı ve 1000 nit değerine ulaşan parlaklık değeriyle de kalitesini kanıtlıyor.

Oyuncuların seveceği şekilde 1 ms MPRT değerine de sahip olan GIGABYTE AORUS FV43U, en doğru renkleri göstermek adına 10 bit renk, %150 sRGB ve %97 DCI-P3 ile süper geniş renk gamı sunuyor.

GIGABYTE AORUS FV43U

Ayrıca üst düzey renk doğruluğu, görüntü kalitesi konusunda da önemli bir artı sağlıyor. Genel teknik özellikler için son söyleyeceğim şey ise yüksek kontrast oranı olacak. Kontrast oranı 4000:1 olarak belirlenmiş. Her detayda olduğu gibi bu detayda da değerler çok iyi.

Teknik Özellikler Özet

  • Ekran Boyutu: 43 inç VA panel – 109 cm boyuta denk geliyor.
  • Çözünürlük: 3840 X 2160 piksel
  • Tepki Süresi: 1 ms MPRT
  • Kontrast Oranı: 4000:1
  • Ekran Parlama Önleyici Var mı: Evet
  • İzleme Açısı: 178 derece
  • Yenileme hızı: 144 Hz
  • HDR: Var – Vesa Display HDR1000
  • Ekran Renkler ve Doygunluk: %99 AdobeRGB, %97 DCI-P3, %150 sRGB, 10 bit
  • Bağlantılar: Kulaklık girişi, Mikrofon, 2 X HDMI 2.1, 2 X USB 3.0, USB Type C, USB upstream, DisplayPort 1.4 oldukaç zengin bağlantı noktaları var.

GIGABYTE AORUS FV43U

GIGABYTE AORUS FV43U genel özelliklerini değerlendirdiğimize göre artık daha ince detaylara doğru ilerleyebiliriz. Bakalım detaylarda neler var? Tüm bu özellikleri de madde madde değerlendirmek istiyorum.

Gelişmiş Ses Desteği: İlk dikkatimi çeken ek özellik dahili hoparlörler oldu. Zaten iddialı bir panel var ve üzerine iddialı bir ses sistemi de var.

12W X 2 olmak üzere iki adet hoparlör bulunuyor. Tatmin edici bir ses deneyimi sunan monitör, farklı ses modlarına da direkt geçiş yapmanıza izin vermekte. Oyun mu oynuyorsunuz o zaman oyun modunu açın. Film mi izleyeceksiniz o zaman film modunu açın gibi.

GIGABYTE AORUS FV43U 2 e1625188473674

Kolay Kontrol Kumanda: Kutudan çıkan kumanda ile ses kontrol, görüntü modları arasında geçiş gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz. Özellikle konsol oyuncuları gibi uzaktan oyun oynayacaklar için güzel bir artı.

gigabyte aorus fv43u 002 e1625188289722

Siyah Aydınlatma: Oyunlarda aşırı karanlık olan kısımlarda, diğer aydınlık bölümleri değiştirmeden karanlık kısımlar bir miktar aydınlatılıyor. Bu şekilde düşmanlarınızı daha iyi seçmeniz sağlanmakta.

GIGABYTE AORUS FV43U 4

Hedef Sabitleme: Yine oyunlarda hareket stabilizasyonu sağlayan bir özellikten söz ediyoruz. Hareketle beraber oluşan bulanıklık en aza indiriliyor.

GIGABYTE AORUS FV43U 3

Gösterge Paneli Artısı: Birçok oyuncu monitöründe olduğu gibi GIGABYTE AORUS FV43U modelinde de isterseniz ekrana tüm sistem bilgilerini gösteren bir panel ekleyebiliyorsunuz.

GIGABYTE AORUS FV43U

PiP Desteği: Şu meşhur resim içerisinde resim desteği. Aynı anda ekranda farklı videolar oynatılmasını sağlayan bir özellik.

Crosshair: Oyunlarda ufak olsa da artı sağlayacak bir başka özellik crosshaır, ekrana bir hedef işaretçisi koymanızı sağlıyor. İstediğiniz gibi özelleştirme yapabilir ve farklı şekilleri kullanabilirsiniz.

gigabyte aorus fv43u 017 e1625188549480

6 Eksenli Renk Kontrol Özelliği: Renk gamını, kendinize göre özelleştirmek istiyorsanız o zaman GIGABYTE AORUS FV43U size özel bir artı sunacak. 6 rengi tek tek ayarlayıp, kendiniz için en doğru olan düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Sıfır Titreşim: GIGABYTE AORUS FV43U oyuncu monitör, uzun süre ekran başında kalanlar için göz sağlığını da düşünüyor. Seride sıfır titreşim adı verilen bir özellik var ve bu da göz yorgunluğunun önüne geçiyor. Yani görüntünün titremesi engelleniyor.

gigabyte aorus fv43u 009 e1625188581307

Evet GIGABYTE AORUS FV43U oyuncu monitörü incelememizde, özellikleri ve tasarımı detaylı olarak ele aldık. Şimdi kısa bir artıları eksileri bölümü yapalım. Aklımızda soru işareti kalmasın. 🙂

Genel Yorum – Artılar ve Eksiler

Evet çok iddialı bir monitör. Boyut konusunda dikkat çeken oyuncu monitör, 4K çözünürlükte ve 144 Hz yenileme hızı gibi artılar da sunuyor. Belki kur farkından dolayı iyice yükselen fiyatlar nedeniyle ekranın fiyatı biraz can sıkabilir.

13.300 TL civarlarında bir fiyatı var. Ama kalite açısından bakacak olursanız çok iddialı bir monitör olduğu kesin. Artıları ve eksileri ayrı ayrı ele alacak olursak;

Artıları

  • Panel kalitesi çok başarılı.
  • 4K 144 Hz desteği öne çıkıyor
  • Renk doygunluk desteği çok iyi
  • HDR1000 artısı var
  • Ses konusunda başarılı
  • Kumada gibi ufak ama güzel bir artısı var.

Eksileri

  • 280 Watt güç tüketiyor. Enerji verimliliğinde G sınıfına kadar düşmüş bir ekran. Evde sürekli kullanımlarda fazla tüketimiyle dikkat çekecektir.
  • Masada önünüze alarak oynadığınız zaman, yani standart olarak bir bilgisayar ekranı gibi değerlendirdiğinizde boyut biraz yüksek gelebilir. Çok yakından kullanmaya müsait değil. Oyunlarda çevreye bakmakta zorlanabilirsiniz.

Ödüller

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler