Cuma, Mayıs 3, 2024

Disney+ Ücretlerine Zam, Fiyatlar İkiye Katlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz hafta yayımlamış olduğumuz yazıda, Disney’in Epic Games’e olan dev yatırımından sizlere bahsetmiştik. Aradan çok zaman geçmeden, önce Epic Games oyun fiyatlarına, şimdi de Disney+ abonelik ücretlerine ciddi miktarda zam yaptı.

Tabiri caizse özellikle “geek” diyebileceğimiz insanların severek kullandığı bir platform olan Disney+, son dönemlerde çalkantılı bir süreç geçiriyor. Hem dünya genelinde hem de Türkiye’de işbu platforma karşı bir antipati oluşmuş durumda. Atatürk dizisinin Disney+ adlı platformda gösterilmeyecek olması, Türk kullanıcılar tarafından büyük tepki ile karşılanıp boykot ile karşılık bulmuştu. Disney+, yeni zamlardan sonra Türkiye tarafında bir miktar daha abone kaybedecek gibi duruyor.

Disney+ Aylık ve Yıllık Plan için Güncel Abonelik Fiyatlarıdisney plus jpg

  • Disney+ Aylık Abonelik Planı

Eski Fiyatı: 64,99 TL / Yeni Fiyatı: 134,99 TL / Zam Oranı: %108

  • Disney+ Yıllık Abonelik Planı

Eski Fiyatı: 649 TL / Yeni Fiyatı: 1349,90 TL / Zam Oranı: %108

Eğer aylık abonelik paketine sahipseniz, bir sonraki ödemenizin eski fiyattan olacağını sizlere belirtmemiz gerekiyor. Takip eden ayda aboneliğinizi sürdürecekseniz eğer bu sefer yeni fiyat olan 134,99 TL’den ücretlendirileceksiniz.

Disney+ daha önce de olduğu gibi, yıllık abonelik planını avantajlı bir şekilde kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. Uzun süreli abonelik düşünen kullanıcılar 10 aylık ödeme yaparak Star Wars, Marvel ve Pixar gibi çok sevilen yayımcıları bünyesinde barındıran platformu 12 ay boyunca kullanabiliyorlar.

Son olarak ABD için aylık plan fiyatı 13,99 dolar olan Disney+, ülkemizde güncel kur üzerinden yaklaşık 4,4 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Yani zamlara rağmen fiyatının hala ABD’ye göre uygun olduğunu sizlere söyleyebiliriz.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler