Cuma, Mayıs 3, 2024

Windows, DLSS ve FSR’a Rakip Oluyor: İşte AutoSR

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir yanda yeşil takım bir yanda kırmızı takım. Ekran kartı yarışında hem AMD cephesi hem de NVIDIA cephesi ciddi derecede mesai harcıyor. Donanım birimleri üzerinde yapılan geliştirmeler bir yana işin yazılımsal kısmında da iddialı teknolojiler görmeye başladık.

DLSS ve FSR sistemlerinden söz ediyoruz. Oyunculara daha iyi bir oyun deneyimi sunmayı vaat eden DLSS ve FSR teknolojilerinde sıkı bir yarış var. İki firma birbirinin önüne geçmek ya da elde ettiği yeri korumak için güncellemeler sunmaya devam ediyor. Bu kez haberimizin konusu ise DLSS ya da FSR değil. Bu kez işin içine Windows tabanlı AutoSR girecek. Yeni bir rakip gündemde.

Windows AutoSR ile Ne Amaçlıyor? Neler Sunulacak?

Windows 11 24H2 beta sürümünde tespit edilen verilere göre Windows işletim sistemine yeni bir mod gelecek. Otomatik SR olarak isimlendirilecek olan bu mod, NPU/AI çekirdeklerinde çalışacak.

Otomatik süper çözünürlük olarak isimlendirilecek olan yeni özellik sayesinde oyunları veya videoları daha yüksek bir çözünürlüğe sorunsuz bir şekilde yükseltmek mümkün olacak.

Daha iyi görüntü kalitesinin sunulmasını sağlayacak Windows AutoSR, sadece oyunlar için de geçerli olmayacak. Kullanıcılar yeni özelliği tüm Windows uygulamalarında ve medya ögelerinde de deneyimleyebilecekler.

Windows AutoSR

Beta sürümünde yer alan raporlara göre özellik;

Sistem – Görüntü Ayarları – Grafik yolu izlenerek kontrol edilecek. Grafik ayarları penceresinde yeni bir ayar sekmesi olarak AutoSR gözükecek. Bu sekme üzerinden özelliği aktif edip kapatabileceksiniz.

Windows 11 24H2 sürümünde yer alacak olan yeni teknolojinin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı net değil. Fakat özelliğin görselleri bile sızdığına göre çok yakında yeni teknolojiyle karşılaşacağız diyebiliriz. Oyunlar ve genel olarak Windows deneyiminde nasıl bir değişiklik yapılacağını da yeni özelliği deneyimledikten sonra öğreneceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler