Cuma, Mayıs 3, 2024

Playstation 6 En Güçlü Konsol Olmak için Yine AMD ile Devam Edecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Playstation 6 için biraz daha vakit var. 2026’nın sonu 2027’ye doğru geleceği belli. Ancak Sony serinin en güçlü oyun konsolunu yapmayı planladığı için, fazla vakit harcayıp AR-GE üzerinde yoğunlaştı.

Playstation 6 Özellikleri nasıl olacak?

Öncelikle daha 2-3 sene gibi ciddi süreler varken, “teknik özellikler bunlardır” diyemez kimse. Firma içerisinden, sektöre yakın kişilerden ve ekipte çalışanlardan biraz kopartılan bilgiler doğrultusunda sadece tahmin yürütülebilir.

Tüm bu detaylara istinaden beklenen donanım özellikleri şu şekilde;

  • AMD Zen 5+ 16 çekirdek 32 iş parçacıklı (5nm)
  • 32 GB GDDR7 RAM 
  • 2 ve 4TB M2 SSD
  • RTX 5000 serisindeki modellere eşdeğer GPU (2027 düşünürsek RTX 6000’de olabilir.)
playstation 6 concept jpg
Playstation 6 için yapılan konsept tasarım örneği

Sony Yeni Sürprizler İstemiyor

Sony ve AMD partnerliği uzun yıllardır devam ediyor biliyorsunuz. NVIDIA bu tarafta hamleler yapsa da, tekrar sıfırdan bir konsol inşa etmek anlamına geliyor bu durum. Sony’de alışagelmiş teknolojisi ve stabilizasyonu yakaladığı arayüzünde yeni sürprizler istemiyor.

Bu yüzden her ne kadar Playstation 6 için NVIDIA tarafıyla da görüşmeler yapılıyor olsa da, AMD teknolojisi ve partnerliğine kesin diyebiliriz. Sağ gösterip, sol vuracaklarını düşünmüyorum. Bu inanılmaz büyük risk olurdu. Özellikle AMD yeni nesil teknolojilerini konsollara da uyarlamak için geliştirme stüdyolarında Sony ile görüşüyor.

İşin garip tarafı Sony, Playstation 6 için hiç acele etmek istemiyor olması. Jenerasyonun en güçlü oyun konsolunu yapmak istediklerinden işleri epey yavaştan alıyorlar. 2027 en iyi ihtimal olması konsol severleri üzüyor. Her ne kadar Playstation kullanmasam da, bu GTA 6 beklemek gibi acı verici bir durum.

Ayrıca Japon ekip Playstation Slim ve Pro modellerini getireceği konuşuluyordu. Burada sizle haberini paylaşmıştık. Fakat gelişmelere göre şuan sadece odak PS6 üzerine. Sanırım aradaki 2-3 senelik süre iki veya üç konsol geliştirmek için yeterli vakit değil.

Işın izleme destekleri

Japon şirket Playstation 6 için Ray Tracing (Işın izleme), Path Tracing (Yol izleme) teknolojilerini üç – dört katına çıkartacak. Bu durum 4K 120Hz’de akıcılık, gerçekçilik ve daha yüksek performans anlamına geliyor.

Unuttuğumuz bir durum daha var; AMD FSR teknolojisini konsollar için onayladı. Bu demek oluyor ki 2027 yılına kadar FSR 3 artık FSR 5, 6, 7 mi olur bilinmez ama, Playstation 6 için de geleceğine kesin gözü ile bakılıyor.

amd fsr3 1 jpg amd fsr jpg

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Sony açıklama yaptı 2025 e kadar büyük oyun çıkarmayacak ps5 için daha sonra ki dönemde de iki üç büyük oyun ile Ps5 olayini bitirecek yani Ps5 in sonu Vita gibi oldu yazık

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler