Cumartesi, Temmuz 27, 2024

PlayStation 6 için Önemli İddialar Gelmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

PS5 serisi konsollar için stok sorunları yavaş yavaş çözülmeye başladı. Fakat görünen o ki Sony bu süreçte sadece mevcut konsolların stok sorunlarını çözmeye odaklanmamış. Bunun yanında bir sonraki nesil olan PlayStation 6 serisi konsollar için de planlarına başlamış.

Son gelen iddialar işin hazırlık boyutundan da öteye geçtiğini gösteriyor. Öyle ki son iddialara göre firma tamamen yeni nesil konsollara odaklanmış durumda. Hatta bunun için mevcut nesle gelecek yeni model güncellemelerinin de iptal edildiği belirtiliyor.

PlayStation 6 için PS5 Pro ve Slim Sürümlerinden Vazgeçilmiş

Son bilgilere göre Sony tamamen yeni nesil konsollara odaklanmak adına uzun süredir beklenen PS5 Pro ve Slim modellerini de iptal etme kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde özellikle yeni Pro modeli için bazı paylaşımlar yapılmıştı.

Bu konsolun 2023 sonu gibi tanıtılabileceği bile iddia edilmişti. Fakat Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu’na sunulan son raporun, bu iddiaları ve beklentileri değiştirdiği belirtiliyor. Rapor, Sony’nin Microsoft’un Activision’u satın almasıyla alakalı olan bir rapor. İddialara göre Sony, Microsoft’un Activision’u satın almasına karşı çıkıyor. Sunulan raporda da yeni bir teklifinin olduğu konuşuluyor.

Bu teklife göre 2027 yılına kadar Call of Duty serisinin PlayStation konsol ekosisteminde kalmaya devam edeceği söyleniyor. Sonrasında yeni nesil konsolların piyasaya sürüldüğü döneme atıfta bulunuluyor ve 2027-2028 döneminde yeni nesil konsolları göreceğimiz izlenimi ortaya çıkıyor.

PlayStation 6

Tüm bu gelişmelerle beraber markanın Pro model iptal ettiği gibi ilerde gelmesi planlanan Slim modeli de iptal ettiği iddia edildi. Söylenene göre yeni nesil konsol modelinde fark yaratmak ve stok sorunu gibi sorunların önceden önüne geçmek adına şimdiden PS6 çalışmaları başlamış.

İddialar gerçek çıkarsa, PS6 konsollar 2028 yılında piyasada olacak. Yani eğer sızıntılar doğruysa Sony, 5 yıl kadar bir süre boyunca mevcut oyun konsollarıyla idare etmemiz gerektiğini düşünüyor.

Nitekim PS5 konsollarının gücü ve satış grafikleri de düşünüldüğü zaman, Sony’nin 5 sene aynı konsol ile devam etme fikrinin mantıklı geldiğini söyleyebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler