Cuma, Nisan 19, 2024

Docsis 3.0 Modem Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir çok internet sağlayıcısı tarafından özellikle satış yapılacağı zaman veya internet hizmeti alırken karşımıza çıkan docsis 3.0 modem ürünleri bilmeyen kullanıcılarımız için detaylıca anlatmaya çalıştık. 

Docsis Nedir ?

Türkçe tanım olarak Veri Kablo Hizmeti Ara birim Kuralı, var olan kablo TV (CATV) sisteminde yüksek bant genişliğinde data aktarımı ilave etmesine müsaade veren bir telekomünikasyon teknolojisidir. Bu mevcut hibrid fiber koaksiyel (HFC – hybrid fiber-coaxial) altyapı üzerinden internet ulaşımı (Kablolu İnternet gibi) sağlamak için bir hayli kablo televizyon operatörü tarafından genel olarak kullanılan bir sistemdir. Sürüm numaraları, bazen”DOCSIS” yerine (DOCSIS 3 için mesela D3) kolayca “D” ile başlamaktadır.

 

docsis 3

İlk Docsis sistemi 1997 mart ayında  yayınlanmıştır.  1999 yılında da  servis kalite kabiliyetinin eklenmesi ile 1.1 sürümü tanıtılmıştır.  Bu teknolojinin çıkmasının en büyük nedeni yıllar geçtikçe arz/talep de yaşanan artışdan dolayı ayrıca daha hızlı ve stabil hızlar alınmada yaşanan sorunlar olduğu bilinmekte. Bu bağlamda ilerleyen yıllarda Docsis 1-2-3 sürümleri yayınlanmıştır. Aslında internet servis sağlayıcıları sizden docsis sürümünün en son hali yüklü olan modem istemek de bu yüzden. Şuan en son yayınlanan sürüm DOCSIS 3.1 sürümüdür. Türkiye’de henüz bu standarda hizmet veriliyormu bilmiyoruz ancak bu standarttan önce yapılması gereken daha önemli şeyler olduğu kesindir. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler