Çarşamba, Nisan 24, 2024

LTE Nedir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son yıllarda hayatımıza giren diğer bir mobil teknoloji 4,5 G ile mobil cihazlarımızda ekranımızda bir ibare belirdi LTE peki bu LTE nedir? Neden ekranımızda 4,5 g yazması yerine lte yazmakta. Bu yazımızda konu ile ilgili bilgilendirme yapacağız.

lte samsung

LTE nedir ?

Sözlük tanımı olarak açıklamak gerekir ise LTE (Long Term Evolution) ağ teknolojilerine dayalı yüksek hızlı kablosuz veri aktarıma verilen addır. Şuan kullandığımız 3g ,2g gibi alt yapılar bu teknolojiyi desteklememekte. LTE teknolojisi 4,5 teknolojisi bu alt yapıyı kullandığı için 2 si de aynı anlama çıkmaktadır. Uluslararası Telekomünkasyon Birliği tarafından 2010 yılında 4G’nin tanımının değiştirilmesi ile bu şekilde anılmaya başlamıştır.

lte türkiye

Türkiye de LTE

Her ne kadar 4,5 g teknolojisi bizlere mobil cihazlarda çok iyi bir internet deneyimi sunsada mobil hizmet veren operatör firmalarının bizlere uyguladığı internet fiyatlarını hepimiz bilmekteyiz. Bir çok kullanıcı 4,5 G ‘ye geçiş yaptıktan sonra internetin çok çabuk bittiğini veya çekim sorunu yapadğını duymaktayız. Ayrıca ülkemizde halen ADSL internetin hız ve altyapı sorunu çözülmemişken böyle bir teknolojinin kullanıması farklı bir ironi olmakta. Adil kullanım kotası konusunda ise yorum yapmak istemiyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler