Perşembe, Mart 28, 2024

DualSense Oyuncuları Tanıyabilecek Bir Özellikle Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

PS5 kontrol cihazı şu ana kadar ortaya çıkan özelliklerle bile çok iddialı bir kontrol cihazı. PS4 kontrol cihazına göre daha başarılı olan DualSense için iddialı özellikler de gelmeye devam ediyor.

Bu kez yeni kontrol cihazında olacağı iddia edilen özellik ise öyle basit bir sistem değil. Bu kez çok iddialı bir özellikten söz ediliyor.

DualSense algılama sensörlerini kullanarak oyuncuları tanıyacak

Yeni ortaya çıkan bir patentle beraber gündeme gelen teknolojiye göre, bir kullanıcı kontrol cihazını eline aldığı zaman, kontrol cihazının üzerinde yer alan özel sensörler o kullanıcının tanınmasını sağlayacak. Yani oyuncu konsol tarafından tanınacak.

DualSense

Kimin DualSense cihazı eline aldığı tespit edildiği zaman, o kullanıcının sahip olduğu oyunlara ve oyun ilerlemelerine erişim sağlanacak. Sadece kontrol cihazını tuttuğu tespit edilen kullanıcının profili açılacak. Bu da diğer oyunculardan profilinizi korumanızı ve herkesin konsolu kendisine göre özelleştirmesini sağlayacak bir sistem gibi görülebilir.

Tabii şu an özellik kesin değil ve son söz Sony’nin ama böyle bir patent alınmış olması bile firmanın bu yönde bir fikri olduğunu kanıtlıyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler