Salı, Nisan 16, 2024

Dubsmash Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün öğlen saatlerinde Reddit’in, Dubsmash’i satın aldığını sizlere duyurmuştuk. Bu haberin ardından Dubsmash hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin olabileceğini düşünerek bu içeriği yapma kararı aldım.

Öncelikle eskiler çok iyi bilir ki Dubsmash, 2015-2016 yıllarının en popüler dublaj yapabilme uygulamasıydı ve hemen hemen herkes birbirinden eğlenceli dublaj videoları oluşturuyordu. Zamanla bu konsept günümüzün TikTok’u Musical.ly’e evrimleşti derken Dubsmash bir anda popülerliğini yitirdi ve unutuldu.

Dubsmash; işletim sistemine sahip cep telefonları için geliştirilmiş, var olan bir ses üzerine video kaydı yapılarak dublaj videoları üretmeyi sağlayan mobil uygulamadır. Android ve iOS işletim sistemli akıllı telefonlar ile uyumludur. Dubsmash 19 Kasım 2014 tarihinde uygulama mağazalarında yayına çıktı.

  • İlk Geliştiricileri: Jonas Drüppel, Roland Grenke, Daniel Taschik
  • Geliştirici Firma: Mobile Motion GmbH
  • Desteklediği Dil Sayısı: 20

2020 yılı itibari ile Dubsmash, ünlü platform Reddit tarafından belirli bir ücret karşılığında satın alındı. Uygulama kendi ekibi ve ismi ile artık Reddit çatısı altında faaliyet gösterecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler